Muntatge amb una imatge de Helena Garcia Melero durant un programa de televisió. A la dreta, una imatge amb la catifa vermella d'una gala

Helena Garcia Melero triomfa a la gala 'People in Red'

La bellesa i la solidaritat de la prestigiosa presentadora catalana

Ser una excel·lent professional i tot un exemple de periodisme entès des del rigor i el respecte, no està gens renyit a oferir una imatge pública igual de meravellosa. Això és el que passa amb la gran Helena Garcia Melero.

La periodista catalana de 56 anys travessa un dels seus millors moments professionals. És una de les cares més visibles de TV3 i una de les periodistes més estimades de la cadena. Garcia Melero s'ha mostrat exultant durant la catifa vermella de l'edició número 14 de la gala People in Red que s'ha celebrat aquest dilluns, 6 de maig, al Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Montjuïc. Una gala solidària que té com a objectiu la recaptació de fons per a la investigació científica de la Fundació Lluita contra les Infeccions. Aquest any han aconseguit recaptar un total de 815.040€, que es destinaran als projectes de recerca de la fundació.

Una imatge amb Helena Garcia Melero i Cristina Puig durant la gala People in Red
Helena Garcia Melero i Cristina Puig | People in Red

La flamant presentadora del programa Tot es mou, ha destacat amb la seva habitual simpatia i amb l'elegància que la caracteritza lluint un bonic vestit color xampany, que no ha passat desapercebut pels assistents i les càmeres allà presents. A Melero se l'ha vist molt còmoda i feliç en la intenció de donar suport a una causa solidària com aquesta, i ha aprofitat per fer-se fotografies amb companyes com Cristina Puig i el triomfal Mag Lari. En totes elles, es detecta aquesta imatge de bondat i afinitat que caracteritzen la presentadora barcelonina.

Una imatge amb Helena Garcia Melero i Cristina Puig, rient, durant la gala People in Red
Helena Garcia Melero i Cristina Puig, passant-ho bé durant la gala | People in Red

La reformulació d'una fundació incansable

El 1992, es va crear la Fundació Lluita contra la Sida per fer front a una pandèmia, la del VIH, on s'atenia les persones afectades i promovien una investigació clínica pionera que salvava vides. Actualment, s'enfronten a les infeccions des de 6 grans àrees de recerca: VIH, Covid-19, infeccions de transmissió sexual, salut internacional i malalties oblidades, infeccions bacterianes greus i infeccions en pacients immunodeprimits. Efectuen una investigació translacional, ja que fusionen la investigació bàsica que fan al laboratori d'IrsiCaixa amb la investigació clínica que duen a terme a la Fundació Lluita contra les Infeccions mitjançant els assajos clínics en els seus pacients del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias.

Una imatge amb Helena Garcia Melero, el Mag Lari i Cristina Puig
Helena Garcia Melero, el Mag Lari i Cristina Puig | People in Red

L'enllaç i la solidaritat de Garcia Melero amb aquesta mena d'investigacions ve de lluny. El 2017, la periodista va presentar en solitari les 15 hores de "La Marató" a TV3, que aquell any estava dedicada a les malalties infeccioses. Per a Melero, "La Marató és una lliçó de vida i de tele". Helena Garcia Melero sempre ha mostrat el seu suport a les víctimes d'aquest tipus de malalties, per a les quals s'ha lliurat des de la seva vocació professional periodística, fins al punt de compartir les seves emocions: “Vaig passar tot un dia amb el Manuel, un malalt de sepsi. En 24 hores, els va canviar la vida a ell i a la seva família. És un procés dur de veure per les seqüeles que li han quedat i com això els ha afectat".