Muntatge amb una imatge de David Bagés del vostre compte d'Instagram. A la dreta una imatge amb un home escoltant atentament

VÍDEO: El truc de l'actor David Bagés per preparar obres de teatre

Les claus duna tècnica molt favorable

David Bagés és un dels actors més habituals als escenaris, pantalles de cinema i sèries de televisió catalanes. Als 58 anys, l'intèrpret de Reus ha compartit la seva metodologia en la seva intervenció al programa Al Cotxe!, que presenta Eloi Vila a TV3.

Bagés va assolir la popularitat per les seves participacions en programes amb caràcter alternatiu i contracultural produïts per Televisió Espanyola, així com en programes i sèries de TV3, Antena 3, Cuatro i Telecinco. El seu debut cinematogràfic el va dur a terme de la mà de Francesc Bellmunt i la comèdia Rateta, rateta (1990). Els teleespectadors de la televisió pública catalana es va familiaritzar amb la cara expressiva i el carisma de les seves interpretacions sense artificis, gràcies al seu personatge d'Amadeu a Nissaga de poder. Posteriorment també esdevindria el Doctor Joaquim Dalmau Muntaner de Temps de silenci, l'Albert Sindreu de Ventdelplà i, especialment, el Balló de la Riera. Uns personatges que el van enlairar al capdamunt de la televisió en català.

Un actor molt familiar per al públic teatral i els teleespectadors catalans

Pocs actors poden presumir d'haver intervingut en la majoria de les grans sèries de la casa, perquè a més va intervenir breument a Plats bruts. Pràcticament només li ha faltat participar a Com si fos ahir. En cinema també va treballar sota les ordres d'Agustí Villargona a Incerta glòria (2017), entre altres interpretacions. Tot i això, la veritable essència de David Bagés es troba als escenaris, havent intervingut en prestigiosos muntatges, com Una història catalana, El test, Ocells i llops, El tràmit, Assassinat a l'Orient Express, Macbeth, Paraules encadenades i Els Buonaparte, entre molts altres.

Una llarga trajectòria i una enorme disparitat de personatges que han requerit una gran concentració i posar en pràctica un mètode específic de treball. Pujat al monovolum de l'original i distès programa Al Cotxe!, Bagés ha confessat a Vila que “cada vegada que tenia una estrena en teatre, per treure'm pressió de sobre, anava al Teatre Grec al matí i em feia tota la funció amb els moviments i tot, jo sol. Això que fem els actors, que et passes tota la funció, i per tant vista per tots els que passejaven per allà. A vegades hi havia gent que es quedava allà asseguda, i m'aplaudien i tot. Ho feia per això, per treure'm una mica de pressió".

Les confessions de David Bagés i la seva original forma de motivar-se i desestressar-se alhora, que pot servir com a consell per a tots aquells actors i actrius que es veuen perjudicats pels nervis i la pressió en les exigències derivades de la seva condició com a intèrprets.