Plat de canelons farcits de carn amb salsa de formatge i una imatge d´un xef en un cercle vermell.

El truc de Nandu Jubany perquè facis els millors canelons per Sant Esteve

El llorejat cuiner català ens ha portat les claus per a aquest plat tradicional

Nandu Jubany és un dels referents de l'alta cuina catalana; aquest xef, nascut a Monistrol de Calders, ha portat la gastronomia catalana al més alt. El seu restaurant, Can Jubany, guardonat amb una estrella Michelin, és un temple culinari. A més, la seva dedicació i creativitat l'han convertit en un ambaixador dels sabors tradicionals amb un toc modern.

L'estil de Jubany barreja tècniques innovadores amb el respecte absolut pel producte local; en els seus plats, la tradició i modernitat s'abracen de manera espectacular. Aquest enfocament l'ha portat a rebre reconeixement tant dins com fora de Catalunya. És habitual veure'l compartint la seva saviesa en programes de televisió, xarxes socials o esdeveniments gastronòmics.

Amb l'arribada de les festes nadalenques, Jubany sempre sorprèn amb receptes especials; i un dels seus grans secrets és l'elaboració dels canelons per Sant Esteve. Aquest plat, típic de Catalunya, troba en les seves mans una versió insuperable. Recentment, el xef ha compartit els seus consells per preparar uns canelons que faran les delícies de tota la família.

Els secrets per als millors canelons

Per a Nandu Jubany, l'ingredient més important és l'amor. Preparar els canelons pensant en les persones que els gaudiran marca la diferència. El xef recomana utilitzar pollastre de pagès sobrant del dinar de Nadal; segons les seves paraules, "és un mite que no pot faltar".

Un xef amb davantal blau fosc i camisa blanca està recolzat en una barra de cuina, mentre un altre cuiner treballa al fons.
Nandu Jubany | ACN

La recepta també inclou cansalada, tomàquet fresc, ceba de Figueres i alls. El toc especial ve amb un raig de vi ranci i conyac, que aporten profunditat al sabor. Per condimentar, no pot faltar la farigola (timó), un clàssic a la cuina catalana, a més també és crucial rostir el pollastre de manera que quedi sucós i ple de sabor.

Segons el xef, "els canelons s'han de fer com si fos el dia més important de la teva vida". Aquest enfocament apassionat és el secret que converteix aquest plat en quelcom inoblidable; a més, Jubany destaca que és una gran oportunitat per involucrar els més petits a la cuina. "Embolicar els canelons pot ser un moment especial en família", assegura.

El xef ha compartit un vídeo a Instagram explicant tots els passos de la recepta. Al vídeo, anima els seus seguidors a fer seva la recepta. "Que no es perdi l'afecte que jo li poso, Bones festes, família!" conclou en el seu missatge.

Els canelons: una tradició de Sant Esteve

Els canelons són molt més que un plat a Catalunya. Representen la tradició d'aprofitar les restes del dinar nadalenc. En moltes famílies, es converteixen en el plat estrella del 26 de desembre, el dia de Sant Esteve.

Aquesta tradició, que data de fa segles, simbolitza la reunió i la calidesa de la llar. Preparar canelons no és ràpid ni senzill, però el resultat sempre val la pena. Seguint els consells de Nandu Jubany, aquest plat clàssic pot convertir-se en una obra mestra.