Tomàs Molina durant una conferència

Tomàs Molina fitxa per un partit 'processista': Les xarxes bullen

El meteoròleg rep desenes de crítiques a Twitter

El meteoròleg Tomàs Molina serà el número dos de la candidatura d'ERC a les eleccions europees del 9 de juny. Segons ha informat la formació, s'integrarà a la llista d'Ara Repúbliques que encapçalarà l'actual eurodiputada Diana Riba i en què també concorren en coalició EH Bildu, el BNG i Ara Més.

Molina és físic, professor associat de la Universitat de Barcelona (UB) i el cap de Meteorologia de TV3 des del 1987. Els republicans han defensat el seu fitxatge per reforçar el perfil ecologista de la candidatura “amb l'objectiu de seguir construint una Europa de nacions lliures , socialment justa, verda, feminista i capaç de parar els peus a l'extrema dreta".

En un missatge en format vídeo a les xarxes, Molina ha explicat que ha decidit fer el pas a la política "perquè cal lluitar contra el canvi climàtic". "Tal com estan les coses, he decidit presentar-me amb ERC", ha defensat. Ocuparà la quarta posició de la llista.

Com calia esperar, les xarxes s'han omplert de comentaris crítics amb la decisió del meteoròleg d'ER. "Un gran decepció. No has vist què ha fet ERC amb Catalunya? Quina gran decepció Tomàs, quin error!" , deia un. Un altre usuari assegurava que "Home, costarà "veure" de la mateixa manera. ¡No crec que anar de número 2 per ERC t'aportarà res positiu i, a ells, no els evitarà la caiguda que els espera!"

Un altre usuari recordava que no és la primera vegada que passa una cosa així. Toni Cruanyes, presentador del Telenotícies, és marit d'un diputat d'ERC, Eugeni Villalbí. Sense oblidar Joan Queralt i Francesc-Marc Álvaro, advocat i periodista respectivament, que durant molts anys han estat assidus a una TV3 controlada per ERC amb mà fèrria.