Muntatge amb una imatge de la princesa Leonor. A l'esquerra, una imatge amb uns alumnes d'una acadèmia militar

Surt a la llum la realitat de Leonor a l'Acadèmia de Saragossa... i no és com venen

La controvertida estada aragonesa de la princesa

Als seus 18 anys, el proper 3 de juliol, la princesa Leonor acabarà definitivament la seva instrucció a la ciutat aragonesa de Saragossa. És el final del primer dels seus tres anys de formació militar per les Acadèmies de l'Exèrcit espanyol.

L'hereva del tron va dur a terme les últimes maniobres amb els seus companys el 7 de juny passat, a la ciutat de Segòvia. Durant la seva estada a Saragossa, Leonor s'ha vist embolicada en una certa controvèrsia d'acord amb les seves "escapades" nocturnes, ja que el seu desig de passar-s'ho bé i gaudir amb els seus companys, li han portat algunes alertes d'atenció importants per part de la Casa Reial. Coincidint amb la seva presència a Segòvia, la princesa també es va sentir temptada per la visió nocturna de la ciutat, va xerrar amb un company alferes de cinquè curs, amb qui va entaular una conversa i a qui va preguntar directament si coneixia locals nocturns per sortir de festa a la ciutat. L'alferes reconeixeria que “Ens va preguntar sobre la nostra experiència a l'Acadèmia. I li interessava saber on sortir de festa”.

El primer any de Leonor a l'Acadèmia General Militar

El pas de Leonor per l'acadèmia militar ha estat permanentment envoltada de polèmica. Entre altres circumstàncies, la decisió d'un pla especial a l'acadèmia militar per a ella ha generat crítiques per rebre un tracte preferencial i canviar les normes per als seus companys, així com la prohibició de telèfons mòbils a l'acadèmia, per evitar fotografies de Leonor, també ha causat l'enuig de la resta d'estudiants. Leonor s'ha vist molt pressionada per la Casa Reial i pel seu pare, perquè Felip sempre ha advertit la seva filla que tingui molta cautela amb el seu temps lliure. El rei vol evitar tant sí com no que les seves sortides amb el grup d'amics transmetin una imatge negativa de Leonor.

L'Acadèmia General Militar és el centre de formació superior de l'Exèrcit de Terra espanyol, a Saragossa. S'encarrega de la formació inicial dels futurs oficials de les Armes i els Cossos de l'Exèrcit de Terra, així com dels oficials de la Guàrdia Civil. Les seves normes són molt estrictes i no es permet l'incompliment de cap d'elles sota cap concepte. Recentment, l'Acadèmia General Militar ha anunciat que tindrà un nou currículum per formar els oficials en lideratge, dret i tecnologia digital. D'altra banda, des de la mateixa acadèmia, asseguren que promouran l'Erasmus dels cadets. De fet, durant el darrer quadrimestre, dotze alumnes han estrenat estades internacionals a Portugal, Bèlgica, Polònia, Lituània i Romania. La direcció ha proposat elevar la xifra a 25 durant el nou curs. Si Leonor en formarà part, és tota una incògnita.