Muntatge amb una imatge de Carles Porta durant una presentació. A la dreta una imatge amb un home sorprès

La sorpresa de Carles Porta per al capítol final de 'Tor': Ho podria canviar tot

Creix la fascinació per conèixer el final de la reeixida docusèrie

Aquests dies han sortit a la llum les grans xifres d'audiència que està obtenint la sèrie documental televisiva Tor. Una producció que reviu la llegenda negra de Tor, la muntanya maleïda. Una sèrie escrita i dirigida per Carles Porta.

Després de l'incontestable èxit de Crims, el periodista i escriptor català de 60 anys ha tornat a demostrar la seva gran habilitat per a la crònica negra i les claus de l'èxit per conquistar el cor dels teleespectadors de TV3, encantats amb l'estil i la personalitat de Porta.

Quan es va conèixer el projecte, el prestigiós periodista d'aquesta sèrie ja va advertir que "ho té tot, és una metàfora de la humanitat amb allò que és bo i dolent. Són 8 capítols, cadascun d'ells únic. La pressió de tot allò que estem fent és molt alta i Tor, en especial, és un repte molt gran. Serà una sèrie absolutament irrepetible. Cal pensar que tenim 190 hores de metratge, que s'han de convertir en aquestes 8 hores de la sèrie gràcies a tot el meu equip i fer que enganxi, que tingui el nivell de qualitat que s'espera. I sense la gent de Tor, sense els protagonistes, que són increïbles i impossibles d'inventar, tampoc no hi hauria història”.

Mitjançant el seu compte de X (Twitter), Rocco Steinhäuser -col·laborador del programa Versió RAC1 a l'emissora del grup Godó-, ha publicat un tuit en què adverteix d'una data molt important per a la transcendència de l'exitosa docusèrie, el 17 de juny: "Es prepara un programa especial, un cop finalitzi el darrer capítol, dilluns 17 de juny a les 23:05 h. Carles Porta entrevistarà una persona MOLT ESPECIAL i que té molt a veure amb tot el que hem vist al llarg de les 8 entregues #Tor3Cat". Sens dubte, qualsevol amant i seguidor del programa té una cita ineludible el 17 de juny, quan potser es descobreixi una sorpresa impredictible.

Hi ha moltes especulacions sobre això. Qui serà l'entrevistat? Mikel Aguilera, un dels coneguts com a 'hippies de Tor' té tots els números. Ja ha estat entrevistat per Porta via webcam. Recordem que inicialment la Guàrdia Civil ho va interrogar però ho va deixar lliure. Havia exercit com a “guardaespatlles” de Josep Montané, 'Sansa', una de les víctimes - la principal - del cas.

Tor ha aconseguit mantenir l'audiència catalana davant del televisor cada dilluns a partir de les 22h i portar els teleespectadors fins a aquesta comunitat apartada del Pallars Sobirà de només tretze cases, on els veïns fa més de cent anys que barallen per la propietat d'una de les finques privades més grans de Catalunya, coneguda per molts com “la muntanya maleïda”. Per ser propietari, els estatuts de la societat de copropietaris diuen que cal tenir el foc encès tot l'any, per assegurar la residència. Però a Tor, les enveges i l'odi entre els veïns han fet que el foc entrés a les ànimes de la gent.