Muntatge amb una imatge de Jaime del Burgo. A l'esquerra una imatge de la Reina Letizia

Un llibre que va passar per alt i que ja va avançar l'escàndol Letizia - Del Burgo

El tema ha estat silenciat pels mitjans oficialistes

L'escàndol entre la Reina Letizia i Jaume Ignacio del Burgo ha sacsejat recentment l'opinió pública. La premsa oficialista ho amaga però alguns periodistes com Jaime Peñafiel i Pilar Eyre estan donant molta informació. Però el que pocs saben és que aquest escàndol ja va ser anticipat en un llibre que, al seu moment, va passar desapercebut.

L'escàndol Letizia - Del Burgo

L'escàndol va sortir a la llum quan es van difondre missatges comprometedors entre la Reina Letizia i Jaime Ignacio del Burgo. Aquests missatges daten de l'època en què Letizia era princesa, cosa que ha afegit un matís especialment escandalós a la situació. El conflicte ha generat una tempesta mediàtica i ha afectat profundament la imatge de la Casa Reial. Tots dos haurien mantingut una relació extraconjugal en diverses èpoques.

Qui és Jaime Ignacio del Burgo?

Jaime Ignacio del Burgo és un empresari navarrès que va estar casat amb Telma Ortiz, la germana de la Reina Letizia. La seva relació amb Letizia es remunta als anys 2010 i 2011, durant els quals van mantenir una correspondència íntima que més tard esdevindria el centre d'un escàndol.

El llibre al qual ningú va parar atenció

Ana Romero, periodista d'investigació, va escriure el llibre "Final de Partida" en què detallava la relació entre la Reina Letizia i Jaime Ignacio del Burgo. Tot i el seu rigor i la qualitat de la investigació, el llibre no va rebre l'atenció que mereixia al seu moment. Ara, amb l'escàndol a plena llum, la feina de Romero ha cobrat una nova rellevància.

El llibre d'Ana Romero exposa com Del Burgo, després de ser abandonat per Letizia, va intentar venjar-se difonent els missatges privats. Aquests missatges incloïen detalls embarassos i comprometien no només Letizia, sinó també la imatge de la Casa Reial. Segons Romero, ja el 2013, els directors de diversos diaris coneixien aquesta informació però van optar per silenciar-la.

Les reaccions a les xarxes socials no s'han pogut censurar

L'opinió pública ha estat fervent a les xarxes socials. Federico Jiménez Losantos ha expressat la seva sorpresa davant de la magnitud de l'escàndol i la falta de previsió per part de la Casa Reial. Losantos ha esmentat diverses vegades que la gestió de la crisi ha estat deficient i que podria tenir conseqüències duradores per a la monarquia espanyola.

D'altra banda, el periodista especialitzat en temes de Casa Reial, Jaime Peñafiel, ha assenyalat que aquest tipus d'escàndols no són nous en la història de les monarquies europees , però que la digitalització i l'accés instantani a la informació n'han magnificat l'impacte.