Muntatge amb una imatge de Josep Maria Mainat a TV3. A la dreta, una imatge amb un discurs d'un polític

El partit polític al que s'ha afiliat Josep Maria Mainat

Confessions públiques del controvertit productor televisiu català

La vida i trajectòria professional del productor televisiu català Josep Maria Mainat és realment intensa i plena de capítols de tota mena. Als 78 anys, el fundador i integrant de La Trinca, ha volgut compartir la seva afiliació política a través del seu perfil personal d'X (Twitter).

Deixant enrere els episodis més controvertits de la seva vida familiar, Mainat ha publicat un tuit en què posa de manifest, de forma directa i contundent, el seu absolut compromís i suport al partit d'Esquerra Republicana: “Avui he pres una decisió que fa temps volia prendre. M'ha fet decidir l'indignant tractament que ha rebut darrerament ERC, i el seu absurd i suposat enterrament, que celebren amb gran alegria des de molt variades trinxeres. ERC és el partit català amb més història al darrere. Si puc contribuir a aconseguir una ERC, fresca i nova, lliure de llast, i amb la independència com a únic objectiu, em sentiré feliç i útil. Visca la República Catalana!".

El moment delicat d'ERC

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va ser fundada a Barcelona el 1931. El partit de clara ideologia independentista catalana ha perdut prop de 200.000 vots respecte als comicis del 2021, per la qual cosa la gestió liderada per Pere Aragonès ha estat clarament castigada. A principis d'aquest mateix 2024, des d'ERC van denunciar "múltiples vulneracions de drets a Espanya", com la "guerra bruta" de l'Estat contra l'independentisme, a l'informe sobre l'Estat de Dret de la Comissió Europea.

La patacada del partit aquest 2024 ha estat molt remarcable; Tot i això, Pere Aragonès es va mantenir ferm en les seves conviccions: "Catalunya no entén d'impossibles (...). L'amnistia és inevitable com ho seran el finançament singular i el referèndum". La renúncia de Pere Aragonès obre una nova era a ERC per redefinir un lideratge que es pot trobar entre Oriol Junqueras i Marta Rovira.

Josep Maria Mainat no ha amagat mai la seva ideologia independentista, i així ho porta combregant des de fa temps mitjançant les seves xarxes socials i en opinions durant actes públics. Tot i això, Mainat està molt molest amb la televisió pública catalana, perquè sempre ha considerat que Eufòria és un plagi en tota regla d' Operación Triunfo, de la seva productora Gestmusic: "És una flagrant còpia d'Operación Triunfo. Fins a 75 països estan fent OT, amb diferents noms. I tots han reconegut que és OT i, per tant, hem cobrat els royalties. I a Catalunya, no? Va, home!".

Ara Mainat es mostra totalment al servei dels designis d'ERC a la feina per recuperar l'estatus polític del país. I ho fa reconeixent la reconversió dels seus pensaments: "Jo havia estat socialista, però en l'època en què creien en l'autodeterminació".