Muntatge amb una imatge de Sílvia Bel durant una entrevista. A la dreta, una imatge desenfocada amb l'actor Karra Elejalde

Sílvia Bel de 'Com si fos ahir' i el seu exmarit: un dels millors actors de comèdia

L'actriu catalana va estar casada amb un dels actors més famosos del cinema espanyol

L'actriu de la localitat barcelonina de Molins de Rei, Sílvia Bel, és una de les estrelles de l'audiència de TV3 gràcies a l'èxit de Com si fos ahir, on interpreta a la Marta. Prestigiosa intèrpret de l'escena catalana, convertida en una habitual dels muntatges del TNC, és l'exdona d'un dels actors més mediàtics del cinema espanyol.

Carlos Elejalde Garay, més conegut com a Karra Elejalde, és un dels actors més admirats del cinema de les últimes quatre dècades. L'actor basc és el flamant guanyador de 2 Premis Goya, obtinguts gràcies a les seves interpretacions com a millor actor de repartiment per También la lluvia (Icíar Bollaín, 2010) i Ocho apellidos vascos (Emilio Martínez Lázaro, 2014), i a més ha estat candidat a dues ocasions més, per 100 metros (Marcel Barrena, 2016) i Mientras dure la guerrra (Alejandro Amenábar, 2019), l'únic cop en què ha estat finalista com a actor protagonista.

La màgia del cinema

Sílvia Bel i Karra Elejalde es van conèixer l'any 2000 durant el rodatge d'Año mariano, que Karra va codirigir amb Fernando Guillén Cuervo i en què la Sílvia era una de les seves protagonistes. La seva connexió va ser immediata, posteriorment es van casar i van tenir una filla, Ainara Elejalde. Als seus 23 anys, Ainara ha seguit els passos dels seus pares, i aquest any ha entrat al món actoral per la porta gran, ja que ha aconseguit ser nominada a un Premi Gaudí pel seu debut al cinema, amb el film Els encantats, d'Elena Trapé.

L'any 2004, la Sílvia i en Karra repetirien l'experiència prèvia d'Año mariano, amb la següent pel·lícula dirigida per ell, una altra esbojarrada comèdia de títol Torapia. El seu amor per Sílvia va provocar que l'actor i director s'establís a Catalunya, i més concretament a l'esmentada localitat natal de Sílvia, Molins de Rei, on encara manté la residència parcial. Un cop va justificar d'aquesta manera el seu establiment català: "Em vaig enamorar de l'actriu Sílvia Bel i vaig tenir una filla. Ja fa 15 anys que hi visc. Si visqués al País Basc, no hi hauria manera de gaudir-la". Tot i que ja fa molts anys que són divorciats, la seva relació ha marcat un punt d'inflexió en les seves vides respectives.

De caràcter fort i intransigent, Elejalde és un actor visceral i camaleònic, capaç d'assumir qualsevol repte interpretatiu. Una de les seves principals aficions és la cuina, on també aboca aquesta passió tan contagiosa amb què afronta totes les seves decisions: “Tenim un txoko a Molins de Rei i cuino quan puc entre rodatge i rodatge. Tinc molt bona ajuda, perquè conec a molts cuiners. Una vegada vaig fer un porc senglar i em va quedar massa fort així que vaig trucar a Karlos Arguiñano i em va recomanar que posés un parell de castanyes i compota de poma; va ser un gran consell perquè el porc senglar va quedar boníssim".