Muntatge amb una imatge d'Alicia González Laá en una entrevista. A la dreta una imatge amb una dona guardant un secret

L'afició 'secreta' d'Alicia González Laá, Eva a 'Com si fos ahir'

L'actriu es confessa en una entrevista

El fet de participar en una de les sèries del moment, l'èxit Com si fos ahir, que s'emet a TV3, ha llançat a la fama l'actriu madrilenya de 49 anys que viu a Barcelona des de petita, Alicia González Laá.

Autodefinida com a "actriu amb àmplia experiència professional en teatre i audiovisual. Curiosa de vocació, admiradora de l'expressió de l'ànima humana en qualsevol de les seves formes i manifestacions". L'Alicia es va formar a l'Institut del Teatre, el Col·legi del Teatre i l'Estudi de Nancy Tuñón, per començar a llaurar-se una carrera com a actriu escènica -interpretant muntatges d'Ibsen, Txékhov, Lorca, Coward o Reza-, que aniria combinant amb la seva participació en diverses sèries de TV3.

Abans de convertir-se en l'Eva de la sèrie de sobretaula Com si fos ahir, els espectadors de la cadena pública catalana, recordaran l'Alicia de la seva participació en altres sèries llegendàries de la casa, com Ventdelplà, Temps de silenci o Nissaga de poder, entre altres. També compta amb una trajectòria en cinema, que inclou el segment "L'olfacte" dirigit per Isabel Gardela per a la pel·lícula col·lectiva El domini dels sentits (1996) i Vorvik (José Antonio Vitoria, 2005).

L'interès per l'astrologia

Molta feina i compromís per a una actriu total que no està disposada a desaprofitar cap oportunitat que serveixi per incrementar el seu prestigi i la materialització de la seva passió per l'art de la interpretació. I davant de tot això, Alicia González Laá també té les seves aficions, com tothom, i així ho ha fet saber en una entrevista per al número 349 de "Sabor", la revista de Caprabo: "En el meu temps lliure m'agrada viatjar, anar al cinema i al teatre, ballar i llegir. També m'apassiona l'astrologia". L'interès per l'astrologia és una de les constants per a molts actors i actrius; entre les col·legues de professió d'Alícia més mediàtiques que comparteixen la mateixa afició, destaquen els noms d'Angelina Jolie, Cameron Díaz, Jennifer Lopez i Lady Gaga, entre d'altres.

Potser l'art d'interpretar la configuració i la ubicació relativa dels astres i les constel·lacions que interessa a Alicia González Laá, l'hagi ajudat en l'equilibri per mantenir una vida familiar estable juntament amb la parella i el fill, i una trajectòria professional que li segueix aportant grans sorpreses. Reconeguda amb el Premi a la Millor Actriu de la Mostra de Teatre de Barcelona per Salento, d'Albert Tola, i amb el Premi a la Millor Actriu de diversos festivals de curtmetratges pel seu treball a Estar aquí, de Silvia González, present i futur de Alícia semblen fantàstics.

I és que com confessa a la mateixa entrevista, "tenia claríssim que volia dedicar-me a la interpretació. De fet, és una de les poques coses que he tingut clares a la vida!". La convicció d'una actriu entregada a la seva professió, tan fidel com la mateixa Eva de Com si fos ahir, un dels personatges més longeus de la sèrie.