Muntatge amb una imatge de Toni Clapés durant una entrevista per a "Ara". A l'esquerra una imatge amb un micròfon

Retirada temporal de Toni Clapés: Els motius que alerten els seus seguidors

Un tuit del prestigiós presentador de ràdio i televisió que genera preocupació

Hi ha pocs dubtes sobre la qualitat periodística i el segell personalíssim del gran Toni Clapés. Presentador de televisió i ràdio, imitador i humorista consagrat com un dels millors del país, Clapés té en suspens la majoria de l'audiència radiofònica catalana.

El programa Versió RAC1 que s'emet cada tarda a l'antena de RAC1, després d'adaptar el programa que va néixer l'any 1997 a Catalunya Ràdio, és el més escoltat de Catalunya a la seva franja horària. Tot i envoltar-se d'un equip excepcional, Toni Clapés és l'ànima del programa. Així doncs, el comunicat oficial perpetrat per ell mateix a través del seu compte personal d'X (Twitter) ha provocat que s'hagin encès totes les alarmes. Al tuit en qüestió assenyala: "Amics, coneguts i saludats: per prescripció mèdica estaré unes setmanes sense parlar per aquest micro al Versió RAC1".

Una retirada momentània amb incerteses

Un comunicat que no provocaria tant malestar si no existís un precedent que ens va deixar a tots amb el cor en un puny. Just quatre anys abans, també en un mes d'abril, però de l'any 2020, Clapés va anunciar que li havien detectat un càncer en el sistema limfàtic, que el va obligar a deixar la feina i el Versió RAC1 es va quedar sense la seva veu i el seu carisma durant set mesos. Quan ja pensàvem que tot allò havia quedat enrere i que el periodista català havia superat els seus pitjors moments, ara arriba aquest comunicat que, desitgem, sigui perquè Clapés es prengui un descans merescut i no per problemes derivats d'aquesta malaltia.

El prestigiós i aclamat periodista està travessant un mal moment, el que ha coincidit amb la pèrdua dels pares en dates molt properes. Malgrat tot això i pel que es desprèn de les consegüents piulades, Clapés s'ho prendrà amb molta més calma, dedicant-se un temps fora dels micròfons, per descansar i gaudir de la seva adorada Barcelona. La retirada momentània de Toni Clapés ha coincidit amb els resultats d'audiència recents que demostren el gran impacte del seu programa, ja que el Versió RAC1 ha arribat als 290.000 oients, convertint-se en el líder indiscutible de les tardes.

Els nostres millors desitjos per a la ràpida recuperació d'aquest gran mestre de la ràdio i la televisió. Esperarem el seu retorn, mentre seguirem gaudint d'un programa la millor decisió del qual és la de continuar encara que sigui sense la seva alma mater, el millor tribut a la seva figura fonamental. No tenim cap dubte que el guanyador del Premi Nacional de comunicació i el Premi Ondas per la seva trajectòria tornarà i ho farà amb més forces que mai.