Muntatge amb una imatge de Sílvia Orriols durant un reportatge. A la dreta una imatge amb el logotip de TV3 i una altra imatge amb una demostració de descontent

Cleca de Sílvia Orriols a TV3 pel seu concepte de “dret de culte”

La batllessa de Ripoll i líder d´Aliança Catalana mostra comparteix la seva indignació

La batllessa de Ripoll i presidenta del partit polític Aliança Catalana, Sílvia Orriols, segueix fidel al seu propi estil a través del qual exposa les seves reflexions amb total convicció i sense por de cap represàlia.

Amb el seu habitual descontentament cap a l'actitud de la televisió pública catalana, Orriols ha volgut compartir el seu malestar amb TV3 i ho ha fet publicant un tuit en què acusa la cadena de seguir les directrius d'ERC fins a les últimes conseqüències. La indignació de la política catalana de 39 anys ha quedat manifestada amb aquestes paraules: "Per TV3, que segueix les directrius d'ERC, voler tancar les mesquites que prediquen contra Occident i voler il·legalitzar les associacions islàmiques vinculades amb processos de radicalització és ser xenòfob i atacar el dret de culte". Un tuit mitjançant el qual, Sílvia Orriols també aprofita per defensar la seva posició i la desqualificació constant que pateix ella i el seu partit per part de l'esquerra catalana.

Un tuit que ha generat una reacció en cadena

Amb anterioritat, la política nascuda a Vic, ja havia criticat el president Pere Aragonès i TV3 per no concedir-li veu a la cadena pública. La piulada que Orriols ha publicat aquest darrer dilluns del mes d'abril al seu perfil de X (Twitter) i que plasma el seu total desacord amb la filosofia de la cadena, ha generat una previsible reacció en cadena, que inclou perfils que secunden les seves queixes a TV3, i altres que no estan gens d'acord amb els seus postulats polítics.

Reaccions contradictòries i de tota mena, que són el perfecte exemple de la manca absoluta d'unió entre els partits independentistes catalans. Aquest ha estat i continua sent el problema principal d'una Catalunya dividida fins i tot entre els grups nacionalistes. Sembla evident que resulta impossible arribar a aquests acords que molts van demanar durant tot el procés, i que a ulls d'avui dia, continuen entreveient el greu escull de la inoperància entre partits que, en teoria, té com a objectiu principal assolir la independència catalana.

El discurs conseqüent de Síliva Orriols l'ha portat a protagonitzar alguns dels capítols més polèmics d'aquesta campanya per a les eleccions del proper 12 de maig. Com a màxima representant del partit, Orriols defensa els principis i els valors d'Aliança Catalana, que es defineixen així: Aconseguir la independència de Catalunya; protegir els catalans i promoure aquelles polítiques immigratòries que beneficiïn els catalans, no els estrangers; protegir i preservar la permanència de la llengua catalana.