Muntatge amb una imatge de Maria Nicolau durant una entrevista. A l'esquerra una imatge amb un plat de fideus a la cassola

El restaurant de Barcelona amb uns fideus a la cassola que encanten a Maria Nicolau

Una recomanació de la mediàtica cuinera catalana

La cuinera, comunicadora gastronòmica i escriptora catalana Maria Nicolau, es manté ferma en la clara convicció a favor de la defensa de la cuina tradicional i les receptes de tota la vida. Ha aconseguit transmetre aquest esperit a la televisió, la ràdio, els llibres i, per descomptat, a través de les seves habituals i destacables publicacions al seu compte d'X (Twitter).

En una de les seves darreres piulades s'ha fet ressò de la seva passió pels fideus a la cassola. Però no pas uns a l'atzar, sinó els que serveixen al restaurant Alkostat, tota una debilitat per part d'aquesta exitosa i incomparable especialista culinària catalana de 42 anys. L'autora de "Cuina o barbàrie" i "Cremo! Memòries d'una cuinera" s'ha rendit davant d'aquest establiment i la cuina del xef Jordi Vilà. Maria Nicolau ha interactuat amb un tuit publicat per Carlos G. Cano amb el text: "La felicitat és menjar fideus a la cassola i flam amb nata al restaurant @alkostat. La resta ja és vici... #barcelona".

Els fideus a la cassola és un dels plats preferits de Maria Nicolau i la de tants catalans. Un plat típic català que com afirma l'antropòleg per la Universitat de Barcelona, ​​especialitzat en alimentació, Oriol Flo, “No podem afirmar que els fideus siguin catalans, però els primers testimonis escrits en receptaris medievals dels fideus són catalans”.

Alkostat, un restaurant referent per a Maria Nicolau

Liderat per Jordi Vilà, a Alkostat es pot degustar la cuina catalana, pensada per compartir. Una cuina quotidiana, senzilla, àgil i feta amb cura que parteix de la tradició del territori català i barceloní. Un restaurant que se situa al costat del client local, acompanyant-lo al seu dia a dia des de la proximitat en tracte i producte. Ofereix una cuina de diari amb un producte excel·lent, que converteix l'acte primari d'alimentar-se, en un festival quotidià. Una carta fresca, feta amb rigor, de plats, platerets i tapes pensats per compartir. Alkostat està ubicat a la Ronda Sant Antoni, 41, principal, de Barcelona -a l'antiga fàbrica de cerveses Moritz-, i és un dels restaurants amb estrella Michelin més prestigiosos de la ciutat comtal.

Alkostat ha esdevingut tot un referent dins de l'oferta gastronòmica de la capital catalana. Les opinions dels seus clients certifiquen el prestigi del restaurant: "gran cuina tradicional a l'alçada de les expectatives; sens dubte un dels millors de cuina catalana a Barcelona, ​​amb una gran selecció de vins"; "Hi vaig estar amb uns amics aquesta setmana i la veritat és que va ser un luxe. El servei fantàstic i el menjar excepcional. Ens van aconsellar molt bé i em va encantar la filosofia de compartir-ho tot. Una boníssima opció"; "Gran qualitat de plats, servei i producte. Una joia. Ens va encantar i vam menjar molt bé en un ambient tranquil i agradable".