Muntatge amb una imatge de Maria Nicolau a l'espai "Cuina salvatge" de TV3. A l'esquerra, una imatge amb un símbol religiós

La relació curiosa de Maria Nicolau amb l'Opus Dei

Una nova i sorprenent declaració de la influent cuinera catalana

El 3 d'abril passat sortia a la venda el nou llibre de Maria Nicolau. Sota el títol de Cremo! Memòria d'una cuinera (Edicions Península), la famosa cuinera i comunicadora gastronòmica catalana, ens comparteix les memòries sense perdre gens ni mica del sarcasme que tant la identifica.

L'energia de Maria Nicolau és fora de tot dubte. A més de l'escriptura d'aquestes memòries -que segueixen la publicació d'un llibre previ de gran acollida, Cuina o barbàrie (2022)-, la cuinera de 42 anys, és col·laboradora d' El matí de Catalunya Ràdio i del programa Tot es mou , que presenta Helena García Melero a TV3. Addicionalment, acaba de crear un dietari de referència i disposa de la seva pròpia columna setmanal a El País, titulada "A gust". Precisament en una entrevista recent, realitzada per Almudena Ávalos per a El País, Maria Nicolau ha tornat a sorprendre amb algunes de les seves confessions.

Els dies de l'Opus Dei

Al llarg d'una entrevista que és tota una declaració de principis en relació amb la manera de pensar i entendre la vida per part de la cuina i comunicadora inefable, la de La Garriga ha confirmat la veracitat d'un rumor tan insòlit com sorprenent. El cas és que Nicolau assegura que va aprendre a fer servir els ganivets gràcies als ensenyaments d'unes numeràries de l'Opus Dei. Poques organitzacions semblaven tan poc probables en el món dʼuna persona com Maria Nicolau, però així ho ha reconegut; i això no és tot, perquè durant la mateixa entrevista també assegura que en el passat va participar en congressos organitzats per l'Opus Dei i, a més, en va arribar a guanyar algun. L'anècdota culmina amb el fet que confessar que ha conegut el Papa.

"La gent fliparà quan llegeixi coses com aquesta". Sens dubte, la Maria pot estar segura que els lectors fliparan i de quina manera! Una prova més en la seva forma de no deixar de sorprendre, tant amb les propostes, com per les declaracions i la transparència i naturalitat amb què el compte. No en va, i malgrat l'èxit que està passant actualment, recentment i en una conversa amb Ricard Ustrell a El matí de Catalunya Ràdio , també ha explicat que fa menys de 10 anys estava sense feina i sense casa.

Maria Nicolau es troba immersa en el procés de promoció de Cremo! Memòria d'una cuinera i durant els propers dies realitzarà una mena de tour de presentacions per diferents localitats catalanes, on esperen impacients els lúcids i sempre sorprenents comentaris d'aquesta cuinera inquieta i inimitable.