Muntatge amb una imatge de Xavier Novell durant una entrevista per a TV3. A l'esquerra una imatge amb la recepció de correus electrònics

El duríssim correu electrònic que ha rebut Xavier Novell per l'entrevista a la seva dona

L'església mostra la seva indignació

El programa de TV3 Col·lapse, que presenta el periodista Ricard Ustrell, emetrà aquest dissabte 13 d'abril (22,05h) una entrevista que abans de la seva emissió ja ha generat una gran controvèrsia.

La protagonista d'aquesta esperada entrevista és l'escriptora i psicòloga catalana Sílvia Caballol. Una dona envoltada de polèmica a partir del moment que es va saber de la seva relació sentimental amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell, que va abandonar el bisbat per aquest amor que, segons les paraules de Caballol "va néixer com una flor entre les pedres". La relació en si ja venia envoltada d'un encès debat social i religiós, però tot s'ha disparat amb el casament per l'Església després de rebre la secularització del sant pare.

Amb l'església hem topat

Segons una informació de la mateixa Sílvia Caballol, l'església de l'Estat ha enviat un correu electrònic amenaçant a Xavier Novell, demanant-li que no traís una discreció que teòricament havien pactat. Tot i això, Caballol assegura que no existia cap tipus de pacte de discreció, amb la qual cosa, tant ella com el seu marit, són perfectament lliures d'opinar obertament. Tot i que Novell va optar per mantenir-se al marge de l'entrevista, va respectar la decisió de la seva dona, que no està disposada a claudicar davant de cap amenaça: Jo seguiré endavant amb l'entrevista. Si algú més vol fer declaracions, que les faci. Les amenaces, amb mi, no són una bona opció”. I amb una contundència final, ha remarcat: “Són aquest tipus d'actituds les que fan mal a l'Església”.

La transparència utilitzada per l'escriptora i psicòloga de 41 anys és tot un exemple de llibertat d'expressió. Al seu perfil d'Instagram sol compartir la seva vida personal amb Xavier i les seves dues petites filles. Així no és estrany que l'1 d'abril passat fes pública la notícia del seu casament per l'església amb Xavier Novell. Al costat d'una fotografia del petó entre els recent casats, va compartir aquestes paraules amb els seus seguidors: "Creia honest, després de tant temps que ens acompanyeu, no ocultar-vos que Xavier i jo, finalment, ens hem pogut casar per l'Església, gràcies a la misericòrdia del Sant Pare que li ha concedit la secularització. He quedat admirada de la gran qualitat humana i espiritual del Papa Francesc. Ha estat un llarg camí, però hem pogut regularitzar la nostra situació canònica: casar-nos com volíem i poder tornar a rebre la comunió.

En el mateix comunicat, Caballol remarca: “Ell continua sent bisbe, però sense poder exercir el ministeri. Molts haurien preferit amagar aquesta informació, però sempre he cregut que si s'està convençut del que fa i sent, cal apostar per la naturalitat , la normalitat, la transparència, anar de cara, sense deixar marge a l'especulació, i caminar sota la llum. La foscor no crec que sigui allò que mereix el nostre amor, ni l'Església”.