Muntatge amb imatge d'un indicador de sortida per a la jubilació. A la dreta, una imatge desenfocada d'un periodista de TV3

Es jubila un mític periodista de TV3

Un mestre de la informació esportiva

Amb la docusèrie de tres capítols titulada 50 anys del fitxatge de Johan Cruyff pel Barça, efemèride que se celebra aquest 2024, ja acabada i a punt d'emissió, un dels grans col·laboradors de TV3 en tota la història, diu adéu als platós i es jubila.

Es tracta del periodista especialitzat en esports, Lluís Canut, que als 67 anys ha decidit que ja és més que suficient. L'empremta que deixa a la televisió pública catalana és de les que fan història. Amb un elevat grau de rigor professional, l'estil informatiu de Canut ha creat la seva pròpia escola. Un apassionat de l'esport, culer incondicional, principalment amant del futbol i el bàsquet, la seva trajectòria a TV3 és tant extensa com referencial.

Lluís Canut és l'home que va fer plorar el mític Josep Lluís Núñez en una de les entrevistes més recordades a la història de la cadena, que va dur a terme l'històric 1992 -any de la primera Copa d'Europa de la secció de futbol del F.C. Barcelona-. Núñez, famós per la seva manera de no contenir segons quines emocions, no va poder evitar les llàgrimes davant de Canut i els teleespectadors catalans després de parlar de la seva família i assegurar que no es presentaria a la reelecció. Lluís Canut no només va treure les llàgrimes a l'històric president del Barça, també és el periodista que va fer enfadar Gerard Piqué, quan va fer públic el seu sou.

TV3 - Gol a gol: El Núñez s'emociona

Esports i TV3 van indubtablement vinculats a la figura de Lluís Canut. Encara es recorden les seves excel·lents retransmissions de partits del Barça quan la cadena comptava amb els drets d'emissió de molts dels seus partits, la seva manera de conduir el llegendari Gol a gol i la creació d'un dels programes més nous, moderns i enèrgics sobre el món del bàsquet: l'inoblidable Basquetmania .

El gran referent de la informació esportiva

Canut va arribar a TV3 als inicis dels anys vuitanta i després de la seva etapa com a director d'esports de Catalunya Ràdio. Des de llavors ja no abandonaria la que ha estat casa seva durant tantes dècades, fins que, efectivament, ha decidit penjar les botes de la informació esportiva a través de la televisió. La seva fama mai ha deixat de cessar i fins i tot van arribar a crear-li un imitador al Crackòvia : Pep Plaza, exemple inequívoc de la seva transcendència social. Quan un compta amb el seu propi imitador a Crackòvia és que realment ha transcendit.

Una de les actuals periodistes dins de la informació esportiva de la casa, Maria Fernández Vidal, ha compartit una foto al seu compte d'Instagram, on apareix amb alguns companys d'esports de TV3 i sota la frase d'"Un mestre que es jubila". Gràcies per tant, Lluís!