Muntatge amb una imatge d'Enric Auquer del vostre perfil d'Instagram. A la dreta una imatge amb una dona pensativa

A quin racó s'escapa Enric Auquer, Eloi de 'Com si fos ahir?

El destí per a les vacances del llorejat actor català

L'actor català de 36 anys, Enric Auquer està travessant un gran moment de la seva carrera professional. Aquest any ha estat protagonista directe d'un veritable esdeveniment cinematogràfic, tenint en compte l'èxit que ha aconseguit la pel·lícula El mestre que va prometre el mar, de Patricia Font, que l'ha portat a les portes del Goya el millor actor protagonista.

Aquest any no guanyat el Goya perquè hi havia un altre actor català amb una interpretació memorable: David Verdaguer i el seu Eugenio de Saben aquell, de David Trueba. Tot i això, quatre anys enrere, Auquer ja havia guanyat el premi del cinema espanyol com a actor revelació per la seva impecable interpretació a Quien a hierro mata, de Paco Plaza. Però més enllà d'aquests celebrats treballs per al cinema, Enric Aquer és un actor molt reconeixible pels teleespectadors de TV3 per haver interpretat Eloi a Com si fos ahir a través d'un total de 33 episodis, durant el període comprès entre el 2017 i el 2019.

Després d'un any tan intens i carregat de reconeixements, Auquer ha decidit aprofitar al màxim el seu període de vacances, escollint com a destí un lloc molt familiar per a ell: Rodalquilar, al cor del Parc Natural Cap de Gata. Mitjançant una entrevista concedida a Canal Sur, l'intèrpret català ha reconegut que la seva família hi té una casa des que ell era ben jovenet: "Tinc molta relació amb el Cap de Gata. Hi tinc una casa des que soc petit. Tinc molt bons amics. Us estimo. Visca Rodalquilar!".

Una terra de pel·lícula

Rodalquilar és una pedania que pertany a Níjar, un municipi almerienc que ocupa zones de l'interior i de la costa. L'experiència de visitar Rodalquilar comença abans d'arribar al poblat, ja que se circula per carreteres i pistes que es van introduint a poc a poc al cor del Parc Natural del Cap de Gata-Níjar. L'aridesa del terreny i l'escassa vegetació parlen de la duresa extrema de les condicions de vida en aquesta zona. Molts dels seus paisatges recorden pel·lícules d'aventura o de l'oest, aquelles que hem vist tantes vegades a la petita pantalla. Cal no oblidar que Almeria va ser durant molts anys un dels platós més demandats per als mítics “spaghetti western”.

De fet són múltiples les localitzacions a la província on s'han rodat pel·lícules d'èxit mundial. Rodalquilar amaga un d'aquells 'escenaris' que han fet la volta al món a través de la gran pantalla. En concret, amb un clàssic com Indiana Jones i l'última croada, de Steven Spielberg (1989). Allí es va aprofitar una cova, en realitat una antiga mina, perquè formés part de les aventures d'Indy i el seu pare, el professor Henry Jones, que va immortalitzar Sean Connery. Terra de professors, perquè ara també hi és el professor Antonio Benaiges que tanta emoció ha generat a través de la interpretació d'Enric Auquer.