Muntatge amb una imatge de Marc Ribas durant la seva intervenció al programa "Al coche!" de TV3. A la dreta una imatge amb una dona pensativa

Quin èxit ha aconseguit Marc Ribas amb 'Cuina com puguis'?

Les primeres dades sobre el nou espai del famós cuiner i presentador

Marc Ribas és d'aquest tipus de presentadors televisius que semblen haver estat tocats per una vareta màgica perquè qualsevol espai que presentin, es converteixi automàticament en tot un èxit.

Als seus 48 anys, el cuiner i presentador de TV3 es troba en el millor moment de la seva etapa professional, recollint un èxit darrere l'altre. Després d'haver aconseguit una gran notorietat amb Joc de cartes, l'estrena del seu darrer programa, Cuina com puguis, no podia haver debutat de millor manera. Tal com indica una publicació de @3CatCorporatiu a través d'X (Twitter): "Fins a 3 capítols de #CuinaComPuguis3Cat, entre els programes més vistos a la carta de la plataforma #3Cat!", sentenciant que "el nou concurs de cuina supera les 26.000 reproduccions diàries des de la seva estrena”.

Un programa per passar-ho molt bé

Presentat per Ribas, Cuina com puguis és una barreja de cuina i humor en un mateix espai. Vuit famosos s'enfronten en un torneig eliminatori per veure qui improvisa millor a la cuina. A cada programa els esperen dues proves sorpresa que mesuraran la creativitat, la presentació i l'execució dels seus plats. Però no ho tindran fàcil, perquè hauran d'estar preparats per a les guitzes dels seus rivals. Podrem veure els famosos cuinant amb patins, amb les mans lligades o amb un dispositiu d'electroxoc instal·lat al canell. Tot s'hi val, a Cuina com pugui! Marc Ribas està acompanyat per dos membres del jurat: d'una banda, el xef Ivan Surinder, i de l'altra, la pastissera Sofia Janer. Tots tres valoren el treball de cadascun dels famosos i decideixen qui passa a la següent fase. El programa consta de quatre capítols eliminatoris, dues semifinals i una de final dividida en dos episodis. Cuina com puguis és una producció de 3Cat amb la col·laboració de Magnolia TV.

Molt popular gràcies al seu paper com a presentador de Joc de cartes, el reality xou gastronòmic de TV3, amb anterioritat, Marc Ribas havia passat pels fogons de diversos restaurants. En un d'ells, el Capritx, es va creuar amb el que ara és el seu soci, el xef Artur Martínez, i des d'aleshores han treballat junts en diferents projectes gastronòmics. Tot i la dilatada carrera a la cuina, en Marc és artista de formació: la cuina el va atrapar quan treballava en un restaurant durant l'etapa d'estudiant.

Ribas ha intentat inculcar els principis que ha ideat per a Cuina com puguis: "Ha de tenir ritme. Ha de ser un programa per riure. De fet, un dels possibles noms era anomenar-lo "Un plat de riure" perquè l'objectiu no és aprendre a cuinar ni és una competició de cuina veient grans tècniques gastronòmiques. Per això, de fet, els concursants no saben cuinar. No busquem a gent experta. N'hi haurà que en sabran una mica, n'hi haurà que en sabran menys, n'hi haurà que pensen que en saben, però resultarà que no…”.