Muntatge amb una imatge de Míriam Iscla del perfil d'Instagram. A l'esquerra una imatge amb un noi escoltant atentament

Què se n'ha fet de l'actriu Míriam Iscla de 'Jet lag' de TV3?

L'esdevenir de la Diana de 'Jet Lag'

La inclusió d'una entrevista a les integrants de la companyia T de Teatre al programa Col·lapse, que presenta Ricard Ustrell a TV3, ha permès als teleespectadors catalans retrobar-se amb les actrius que van assolir un gran èxit amb la sitcom Jet Lag.

Al costat de les companyes de la visionària i consolidada companyia que van fundar el 1991, Míriam Iscla també va formar part de l'espai que Ustrell els va dedicar per parlar dels records d'aquella mítica sèrie còmica que va suposar un veritable hit a la història de la televisió pública catalana. A Jet Lag, Iscla es va encarregar del personatge de Diana, la veïna de les hostesses que comparteixen pis. A Diana se li va morir el marit a causa d'un accident domèstic. Tant el seu pis com ella mateixa semblaven ancorats al passat. Diana semblava viure a Mart i era el personatge més excèntric i surrealista de tothom. Al mateix temps, però, aquest caràcter li permetia dir grans veritats. Mai no s'enfadava i era optimista. Sempre buscava feina, sempre havia de canviar la seva vida... i tenia un peix que es deia Toni.

Un personatge molt divertit i delirant

La interpretació de Míriam Iscla a Jet Lag era igualment inoblidable, divertida i imprevisible. Nascuda a Pineda de Mar, se sent tan orgullosa de la seva localitat d'origen, que fins i tot en algun episodi de la sèrie se la pot detectar amb una samarreta que deia "I Love Pineda de Mar". Per a Míriam el personatge de Diana: “és un personatge que encara em genera molt riure. Fer de Diana em va regalar moments molt divertits. Jet Lag va ser una incursió semi teatral, que és el que és la sitcom. Em va enriquir com a actriu i em va regalar treballar com a guionista i directora. Un regal en tota regla”. Sí, perquè a més de la seva condició com a actriu, Míriam també va dirigir algun episodi de la sèrie.

Com va passar amb la resta d'actrius de T de Teatre, Míriam Iscla també va aparèixer a la sèrie La sagrada família. Tot i això i a més de la Diana de Jet Lag, més recentment els teleespectadors de TV3 segur que la reconeixen perquè ella va ser la Marina de Com si fos ahir, una dona que l'Andreu (Marc Cartes) va conèixer fugaçment a l'aeroport a l'últim capítol de la primera temporada.

A més de la seva trajectòria amb T de Teatre, que abandonaria el 2008, Míriam Iscla ha estat vinculada amb el Teatro Español, el Teatre María Guerrero (Centre Dramàtic Nacional) i la Sala de Teatre Bululú. Entre les seves interpretacions als escenaris, destaquen les obres Criatures, Mujer no reeducable , ¡Hombres!, Petits contes misògins, Troianes i El chico de la última fila. El seu últim gran èxit ha estat l'obra Amnèsia, una comèdia del dramaturg argentí Nelson Valente sobre les dificultats d'entendre's al se de la família. Amb un humor negre i corrosiu, l'autor i el director argentí ens planteja un tema delicat però inevitable: I ara, qui té cura de la mare?