Muntatge amb una imatge de Judit Mascó. A l'esquerra una emoticona amb la data d'un calendari

Què li va passar a la Judit Mascó un 12 d'octubre?

La model catalana explica els secrets d'una festa d'aniversari sorpresa

Als seus 54 anys, Judit Mascó continua sent una de les models de referència i més cotitzades del país. Amb una maduresa envejable, aquesta reconeguda barcelonina que va debutar al món de la moda a l'edat de 15 anys, va néixer el 12 d'octubre del 1969.

El fet de celebrar aniversari el mateix dia que se celebra la hispanitat li ha comportat algunes coincidències curioses. Tot i això, va ser el dia que es commemorava el seu 53 aniversari el més original que recorda . La seva família, encapçalada pel seu marit, Eduardo Vicente, amb qui porta casada des del 1993, li van organitzar una festa sorpresa que ella no s'imaginava per res.

Any rere any, la festivitat de la hispanitat també coincideix amb la celebració del Festival de Sitges, el certamen cinematogràfic més determinant entre tots els que se celebren a Catalunya anualment. Tot i que en els darrers anys s'ha generalitzat una mica i ha perdut part de la seva essència, continua sent el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i un dels més prestigiosos del món en la seva especialització.

El cinema com a teló de fons

Quan arriba l'aniversari de Judit Mascó, el Festival de Sitges sol estar en el màxim apogeu. Una circumstància que Eduardo Vicente i els seus, van aprofitar per preparar-li una celebració molt especial. A la Judit li van posar un antifaç als ulls, li van pujar a un cotxe on sonava a tot volum el famós tema central de la banda sonora de Los cazafantasmas, és a dir la cançó homònima de Ray Parker Jr. per a la pel·lícula d'Ivan Reitman , i la van portar cap a un destí incert per a ella.

Davant la perplexitat de la model, convençuda que la farien participar d'una experiència d' Escape Room , que a més no li interessa per res, el cas és que quan va baixar de l'automòbil i li van permetre treure's l'antifaç, es va veure envoltada de zombis famolencs per tots costats: estava al mig de l'habitualment concorreguda zombie walk que s'organitza durant la celebració del festival .

Després d'una bona estona d'ensurts i sorpreses, quan per fi pensava que havia aconseguit sobreviure a semblant imprevist, encara va haver de consumir quatre pel·lícules consecutives que formaven part d'una de les tradicionals maratons de cinema fantàstic i de terror. Mascó ha compartit el record d'aquesta intensa experiència cinematogràfica amb aquesta exclamació: «Em vaig quedar amb el cap com un bombo, veient cinema de por». És el que té compartir aniversari amb dates tan assenyalades.