Muntatge amb una imatge de Roger de Gràcia al programa "Al coche!" de TV3. A la dreta, una imatge d'un home pensant

Què ha estat de Roger de Gràcia?

La nova etapa a la carrera del periodista català

La celebració de la gala dels 40 anys de TV3 ha provocat algunes veus contràries al fet d'haver deixat de banda alguns dels il·lustres presentadors que ha tingut durant aquest període. Un dels més destacats ha estat Roger de Gràcia.

A punt de fer els 49 anys, Roger de Gràcia ha estat tot un referent de TV3, encara que la seva sortida de la televisió pública catalana no va ser la desitjada. Presumiblement, les desavinences entre Roger i l'equip directiu de llavors hagi estat la causa de la seva absència durant aquesta gala commemorativa.

Roger de Gràcia va ser el presentador de l'exitós espai "Caçadors de paraules" de TV3, col·laborador del mític "Polònia" i director i presentador del magazín diari "Estat de gràcia" per a Catalunya Ràdio, que es va emetre cada tarda des del 2016 al 2021 . Després d'una etapa de crisi professional coincidint amb la fi del programa radiofònic, va ser la periodista Julia Otero la que el va ajudar a tirar endavant. Amb ella, Roger de Gràcia va fer algun dels seus primers passos professionals, col·laborant al programa "La columna", que Otero va presentar des del 2000 fins al 2004, convertint-se en líder d'audiència.

Júlia al rescat

Després de tants anys des d'aquella primera trobada, Julia Otero va tornar a trucar a Roger de Gràcia, per convertir-lo en un dels seus col·laboradors del programa "Julia en la onda", que la periodista presenta a Onda zero des de fa 15 temporades i a través de la seva seu a Barcelona. "Julia en la onda" ja és tot un referent radiofònic.

Al costat de Julia Otero, Roger de Gràcia torna a somriure i sembla viure en nova etapa de satisfacció professional . És clar que, de vegades, el destí juga alguna mala passada. El cas és que el 30 de gener passat, part de l'equip de redacció del programa va quedar atrapat a l'ascensor d'Onda Cero, i van aprofitar per immortalitzar l'anècdota i pujar-la a les xarxes. Julia Otero se'n va salvar, no així Roger de Gràcia, a qui se'l veu divertint-se davant la situació. Així que tan malament ho van passar malgrat l'ensurt i els perills imprevistos que poden provocar una cosa tan quotidiana com l'ús d'un ascensor.

Separat de l'actriu Agnès Busquets, amb qui va coincidir en la seva etapa al Polònia, Roger de Gràcia ha recuperat la fe a la seva feina i pretén deixar enrere la seva etapa als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, encara que per això hagi desembarcat a la competència. L'acte de bona voluntat de Julia Otero i l'admiració mútua entre ella i Roger de Gràcia és la culminació d'una història que bé es podria titular "Julia al rescat".