Muntatge amb una imatge de Pep Guardiola durant una entrevista. A l'esquerra una imatge amb Aitana Bonmatí durant una entrevista a Movistar +

La proposta de Pep Guardiola a Aitana Bonmatí que emociona els seguidors del Barça

Una conversa per recuperar la il·lusió

Cada nou gest de Pep Guardiola que tingui alguna connexió o una altra amb l'entorn blaugrana, és rebut amb un interès especial per part d'una afició que el segueix considerant com un dels seus, com un dels més grans i, molt probablement, la figura més enyorada per un club que segueix sense trobar el rumb.

Doncs que es preparin tots aquells que es commouen amb les declaracions i les picades d'ullet als culers que sol deixar anar el llegendari exjugador i exentrenador del FC Barcelona. Aquest dimarts de Sant Jordi, el programa Nits Sense ficció (22:06), emetrà una esperat i, sens dubte, emocionant especial dedicat a la millor jugadora de futbol del món: Aitana Bonmatí. La de Sant Pere de Ribes rebrà així un sentit homenatge per part de la televisió pública catalana, en reconeixement a la seva trajectòria, al seu valor humà i al seu posicionament a favor de la llengua catalana.

Aitana Bonmatí & Pep Guardiola: barcelonisme en estat pur

Un programa que ha requerit d'un llarg període de temps per a la seva realització, i que mereix tot l'interès no només per part dels culers, sinó també el de qualsevol amant de l'esport i el valor per les persones emergents que aconsegueixen triomfar amb allò que els entusiasma més. Aitana és tot un exemple en aquest sentit. Tot i això, i malgrat que al programa apareixeran diverses opinions i es rememoraran els grans èxits obtinguts per l'extraordinària futbolista catalana, un dels episodis més sentits i emotius serà el dels instants en què Aitana compartirà xerrada amb Pep Guardiola.

En els minuts durant els quals tots dos comparteixen protagonisme, es palpa la importància crucial de tots dos pel que fa al club de la seva vida. Aitana, sempre ambiciosa i culer de naixement, insinua que un dels seus somnis seria exercir com a directora esportiva del club. Guardiola, amb la seva perspicàcia habitual, i una persona d'intel·ligència privilegiada, exclama un enigmàtic: "T'agraeixo l'oferta"... "Encara no te l'he feta". Però el que és veritablement transcendental d'aquesta conversa, és la contundència amb què el de Santpedor, sentencia les seves reflexions: "Vindria de franc, no pateixis. No seria una qüestió econòmica. Però aquí hi haurà un problema que t'he d'advertir: jo seré el president i seré jo qui et fitxarà com a directora esportiva”.

Actualment i veient com està el club i el desànim general que desprèn, la sola possibilitat de pensar en l'opció futura d'un president com Pep Guardiola aconsegueix aixecar l'ànim del més pessimista. Pep sap que si un dia es presenta com a candidat a la presidència del FC Barcelona, el seu triomf a les urnes seria dels que fan història. A més, seria altament probable que ningú més s'atrevís a presentar-se. Somiar és un dret que ningú no ens pot arrabassar, i alguns somnis s'acaben complint... sinó que ho preguntin a l'Aitana Bonmatí.