Muntatge amb una imatge de Samantha Vall del seu compte oficial de X. A la dreta una imatge amb una rosa de Sant Jordi

L'emotiu missatge de Samantha Vall (TV3) amb un Sant Jordi molt allunyada de Catalunya

Un Sant Jordi des de la distància

"Pedalar amb tu" és el títol d'una novel·la històrica de ficció que ha escrit la periodista catalana Samantha Vall. Un llibre publicat el 2022 per Pagès Editors, que se segueix venent molt bé i que de ben segur haurà estat adquirit per més d'un i una durant aquest Sant Jordi. Tot i això, l'autora no haurà pogut signar cap d'aquests exemplars de la seva primera novel·la, perquè la distància no ho ha permès.

La periodista Samantha Vall va néixer a Barcelona, però ha passat molt de temps a Lleida. El seu major èxit professional el va obtenir durant la seva etapa a TV3, sent cap de continguts, guionista, reportera i presentadora dels programes "En directe", "Quèquicom", "Lletra petita" i "El got d'aigua", entre d'altres. A la seva carrera també s'hi donen cabuda col·laboracions en diaris i emissores de ràdio.

La realitat catalana de Samantha

L'escriptura i els viatges són les dues grans passions de Samantha. El 2019 va prendre una de les decisions més importants de la seva vida: traslladar-se a Londres per emprendre un nou projecte personal i professional. Es troba molt a gust a la capital anglesa, però mai no oblida la seva connexió catalana; de fet, sempre que pot aprofita les possibilitats de les xarxes socials per reivindicar la cultura i tradició catalana.

Així que, com no podia ser de cap altra manera, Samantha tampoc no s'ha oblidat d'una data tan assenyalada per a Catalunya, com és el dia de Sant Jordi. A través d'un tuit molt emotiu, la periodista catalana establerta a Anglaterra, ha penjat una imatge en què se la veu amb la seva novel·la entre les mans i el text: "Avui és un dels dies més enyorats per a mi que visc a Londres. Molt bona Diada a tothom", juntament amb unes emoticones amb un llibre, una rosa i un cor, sense oblidar-se d'etiquetar l'editorial que va apostar per ella amb la publicació de la novel·la.

El de Samantha Vall és un dels nombrosos casos d'excel·lents professionals catalans que, en un moment determinat de les seves carreres i vides personals, decideixen abandonar la seva terra per buscar nous reptes, experiències noves, projectes il·lusionants o, simplement, una manera de contrarestar els problemes laborals a què molts s'han d'afrontar. No obstant això, no tots recorden la seva terra. Samantha és un dels casos més remarcables, perquè a més a més de rendir tribut a Sant Jordi, aquests dies també ha destacat el fet d'haver-se trobat amb una demostració dels tradicionals castells catalans en ple Camdem Market. La seva residència actual és a Londres, però casa seva sempre serà Catalunya.