Els Reis d´Espanya durant un acte. A la cantonada superior dreta, en un cercle, les infantes Elena i Cristina

La primera festa monàrquica de Letizia: Una píndola i menyspreu de les cunyades

Letizia va començar a acumular rancúnia després de festes com aquella

L'anunci de la relació entre Felip de Borbó i Grècia, aleshores Príncep d'Astúries i Letizia Ortiz, aleshores presentadora del Telenotícies de Televisió Espanyola, va ser una autèntica sorpresa. L'actual rei espanyol ja havia tingut diverses parelles formals (i moltes altres no formals) i cap acabava de fer el pes al Campechano. Letizia tampoc no era una excepció. Don Joan Carles I, que per aquestes coses és tot un expert, la va fer clic aviat i es va oposar frontalment al seu fill.

Felip es va plantar llavors. Estava disposat a renunciar a la corona. La crisi era total, si Felip abdicava la següent a la línia de successió era la seva germana gran Elena. El Campechano tenia clar que aquesta opció era totalment inviable i va acabar passant pel cèrcol. Possiblement la primera vegada durant el seu regnat que renunciaria a alguna cosa i cedir. Ara Letizia Ortiz ho controla tot. És la reina consort però actua com si fos la reina titular. Però al principi no li van posar gens fàcil. Les seves cunyades van fer com el Campechano i la tenien per res. A la primera festa oficial de Letizia Ortiz amb altres monarquies hi va haver espectacle fort.

Els motius de la discòrdia

L'actual reina espanyola es va presentar amb un vestit vermell que va eclipsar la vestimenta d'Elena i Cristina de Borbó, acostumades fins llavors que la premsa els fes la pilota només a elles. La reina espanyola Sofia va cedir uns pendents a Letizia i això no va agradar gens a les cunyades, que la van tractar malament durant tot el viatge: els vins Art Decó que li va cedir Sofia per a l'ocasió. No s'hi van acostar a tota la festa del casament. Letizia no entenia res. Abans tampoc és que l'haguessin acollit amb els braços oberts, però d'aquell viatge va tornar impressionada pel maltractament rebut de les que estarien sobre cunyades en una setmana”.

Una revista espanyola ho explica amb detalls. Sembla que Letizia va haver de prendre's una píndola pels nervis i va acabar barallant-se amb el Preparao Felip VI: “Ella estava nerviosíssima i ell no va saber gestionar com era d'important aquest cap de setmana per a la imatge de Letizia. A Copenhaguen van tenir una bronca brutal abans de sortir cap al sopar previ del casament i no es van arreglar fins a la festa de després de l'enllaç”.