Joan Carles I durant un discurs nadalenc

Novetats amb el futur enterrament de Joan Carles I

Pilar Eyre dóna tots els detalls

Joan Carles I ja té 85 anys, en farà 86 el proper 5 de gener. Ha patit molts problemes de salut i malgrat que cap d'ells ha estat greu sí que són molt molestos per ell. Especialment els de mobilitat, heretats de la mare i augmentats per diversos accidents, sobretot d'esquí quan era més jove. Tot i la seva edat porta una vida força activa a Abu Dhabi, on es refugia per no haver de donar la cara al seu país. Pilar Eyre assegura fins i tot que rep la visita d'“amigues especials”.

Qui sap els anys que li queden de vida. Poden ser molts com Felip d'Edimburg. El marit de la reina d'Anglaterra (quina diferència de monarquia) va morir als 99 anys o la mateixa Reina d'Anglaterra, que va arribar fins als 96. O qui sap si no en seran molts més com la seva germana, que va morir amb 84 després de patir un càncer fulminant. El que és evident és que Joan Carles I de Borbó i Borbó-Dos Sicílies (tot queda en família) comença a pensar ja en el seu enterrament.

Pilar Eyre dóna les claus de tot

Ja ningú no dubta que Joan Carles I morirà fora d'Espanya. Així s'ha decidit des de Zarzuela i la situació només podria canviar si l'antic rei espanyol passa dels 90 o 95, l'escàndol hagi quedat més oblidat. La monarquia podria així vendre el seu retorn com una operació de “solidaritat” amb el pare de Felip VI. Pilar Eyre explica com podria ser l'enterrament de Joan Carles I. Tot estava preparat, però ara ja queda clar que cal un canvi de plans. No hi haurà enterrament oficial de masses com va passar amb antics caps d'estat o amb l'Alcalde de Madrid Enrique Tierno Galván, aquest darrer molt estimat pel poble:

"El protocol dissenyat des de fa anys, prenent com a model l'Operació Estel de Franco i les exèquies d'Alfonso XIII i Tierno Galván, ha quedat obsolet pels darrers esdeveniments que han portat el Rei a l'exili", assegura Eyre. És una veu autoritzada ja que coneix molts dels secrets de la monarquia i la majoria dels seus pronòstics i informacions s'acaben complint. És rigorosa i les fonts són bones.

La periodista revela què pensa Joan Carles I de tot això: “Juan Carlos haurà pensat aquests dies quin serà el seu propi final i observat com enveja aquestes multituds dipositant flors als llocs que va freqüentar el duc d'Edimburg. Ningú no parla amb ell d'aquest tema, però alguna vegada ha comentat malenconiosament: “Per mi, que m'enterren al mar”. Pilar Eyre és contundent però realista. I els republicans es freguen les mans.