Una dona rossa amb ulleres de sol i un home amb barba i ulleres caminen junts, mentre que en un cercle vermell es mostra una dona parlant en un micròfon.

Pregunta de l'ex de Susanna Griso sobre Aliança Catalana i tots opinen

Carles Torras formula una pregunta que genera debat

La irrupció d'Aliança Catalana al Parlament de Catalunya continua generant debat. Ja ho dic la seva diputada Sílvia Orriols a la seva primera intervenció. Han aconseguit el que més volien: aquest micròfon. Gràcies a la seva presència institucional, la formació independentista tindrà veu als mitjans de comunicació públics i subvencionats i el seu missatge no es limitarà a la 'clandestinitat' de les xarxes socials.

Fa uns dies vam compartir amb vosaltres una enquesta publicada pel sociòleg Sergi288 en què assegurava que els partits institucionalment independentistes més Aliança Catalana estaven molt a prop de la majoria absoluta prenent la part alta de les forquetes. Se situaven concretament als 66 escons, només dos dels 68 necessaris. El debat estava en si CUP i AC podrien confluir junts a la mateixa coalició.

En aquest sentit, l'exmarit de Susanna Griso, Carles Torras, ha llançat una pregunta a les xarxes socials , en què pregunta als independentistes si acceptarien els vots d'Aliança en cas de necessitar aquests diputats.

El comentari ha obert un debat a les xarxes socials entre processistes i independentistes. Alguns propers a ERC i CUP consideren que pactar amb el partit aliat va en contra dels seus principis , deixant clar que anteposen la ideologia abans que la independència.

Carles Torras pregunta si acceptarien els vots d'Aliança Catalana per a la independència. Aleix Alari respon que va en contra dels seus principis i ideals i que no els pot vendre per la independència, ja que hi ha coses més importants. Anthony Sànchez replica que si renuncies a la independència només perquè no t'agraden les idees d'un company, no ets veritablement independentista.
Respostes Twitter | @twitter

Anthony Sánchez, que anava a les llistes d'Aliança Catalana al Parlament, els va recordar que primer hem de caminar junts cap a la independència i que després ja decidirem el nostre futur com a país. Anteposar la ideologia a la independència vol dir no ser independentista.

Altres usuaris asseguren que la pregunta està mal formulada i que s'hauria de preguntar si Aliança Catalana acceptaria els vots dels mal anomenats partits independentistes i que han traït el poble de Catalunya: La pregunta és de txist. Si algú fa la independència és AC, i pregunta si acceptaria els vots d'AC per a la independència. Quina és la pregunta. Vull dir, no soc jilipolles, no veig altra resposta que sí

Intent de censura a Aliança Catalana

L'actitud del president del Parlament Josep Rull va deixar clar l'intent de censura al partit independentista. Un cop Sílvia Orriols va finalitzar el discurs, el dirigent processista la va interpel·lar i va deixar clar que no permetria discurs d'odi.