Muntatge amb una imatge d'Irene Urdangarín. A la dreta una imatge amb un grup de voluntaris internacionals

El postureig d'Irene Urdangarín amb el seu voluntariat internacional

Una sospitosa estada a Cambodja

L'any sabàtic que s'ha pres Irene Urdangarín, l'ha portat fins a Cambodja, on fa tres mesos que suposa voluntariat en tasques solidàries per a l'ONG Sauce en la seva intenció d'ajudar els més desafavorits d'un país permanentment castigat per tota mena de contrarietats.

Tot i això, la realitat d'aquest voluntariat sembla una mica impostat , o més aviat una estratègia per allunyar la quarta filla de la infanta Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarín dels perills que aguaiten la jove de 18 anys i el "perillós" exemple de Victoria Federica. La missió humanitària d'Irene és la missió per evitar les temptacions d'Irene després d'haver abandonat els estudis. La seva ubicació es troba a Battambang, la segona ciutat més gran del país, la capital de la província homònima de Cambodja i principal província productora d'arròs del país. Battambang es divideix en 13 districtes i un municipi que alhora se subdivideixen en 92 comunes.

En un reportatge publicat per la revista "¡Hola!", es pot observar una instantània amb Irene Urdangarín calçada amb unes menorquines, com si realment estigués gaudint d'unes vacances d'estiu. Una circumstància que desacredita la teòrica labor humanitària de la filla menor de la infanta. No és la millor imatge possible tenint en compte la dramàtica situació que travessa el país, sucumbit als conflictes i la permanent inestabilitat i on la major part de la població viu amb menys de 2 dòlars al dia.

Conoce a Irene Urdagnarin de Borbón, la hija pequeña de la Infanta Cristina e Iñaki Urdangarin

Condicionada pel divorci dels pares

Irene continua acaparant capítols polèmics en la seva relació amb la família reial. En els prolegòmens d'aquest 2024, ja va sortir a la llum la seva controvertida decisió de no voler mantenir cap mena de relació amb Ainhoa Armentia, la nova parella del seu pare, que ha perjudicat greument la relació paternofilial. Al seu llibre "Els nebots del rei" (Edicions B), la periodista Silvia Taulés analitza la situació d'Irene i la dels seus germans, i afirma que van quedar molt marcats pel divorci dels seus pares i se sentien anímicament buits. Tot plegat sembla haver desembocat en una demostració de permanent inseguretat per part d'Irene.

La seva estada a Cambodja l'ha allunyat de tot el que passa al voltant de la Casa Reial, com el casament de l'alcalde de Madrid, en què van estar convidats diversos components de la família reial. Si la seva causa s'assemblés als veritables motius solidaris que s'han comunicat oficialment, estaríem davant d'un gran gest de la monarquia a través dels seus descendents més joves. Llàstima que segons quins gestos i situacions no transmetin aquesta veracitat.