Muntatge amb una imatge de Juan del Val al programa "El Hormigueroo". A l'esquerra una imatge amb Llucià Ferrer al programa "Atrapa'm si pots"

Polèmiques declaracions de Juan del Val: Llucià Ferrer ho resumeix amb 1 sola paraula

Un desafortunat comentari i la seva contundent rèplica

El periodista gadità Fonsi Loaiza, autor de la biografia no autoritzada de Florentino Pérez, "Florentino Pérez, el Poder del Palco", sap perfectament el que és veure's embolicat en un núvol de polèmica. Ja abans de la publicació del seu llibre, "Sospitosos habituals. Corrupció a l'Estat espanyol" -editat el febrer passat-, va rebre tota mena d'amenaces i insults xenòfobs de la ultradreta per publicar i editar en català.

Loaiza s'ha fet ressò d'un vídeo que inclou un extracte de la intervenció del controvertit escriptor madrileny de 53 anys, Juan del Val, al programa "El Hormigueroo" d'Antena 3, en els instants que expressa una frase que ha deixat perplex molta gent: "La majoria del meu públic són dones. Em passo mesos amb olor de perfum de tants petons. Això és incòmode. Cada vegada que ve un home a la firma és per a la seva dona".

Desarmant l'arrogància

Autor de Bocabesada (Editorial Espasa) i Delparaíso (Editorial Booket), ha aprofitat la celebració del dia del llibre i la tradicional signatura de llibres per Sant Jordi per compartir aquestes paraules, causant una nombrosa reacció d'opinions molt crítiques amb aquesta forma casposa, masclista, arrogant, ridícula i fora de lloc que s'ha tret de la màniga. El més contundent i explícit ha estat el gran Llucià Ferrer:

Llucià Ferrer és un dels periodistes més carismàtics de Catalunya. Amb la seva penetrant i inconfusible veu que se sent cada dissabte, de 12 a 14h, mitjançant el programa "El vermut de Llucià Ferrer", a l'antena de Ràdio Flaixbac, ha aconseguit una gran fama amb la seva peculiar i fantàstica manera de fer una pregunta darrere l'altra en un dels programes més reeixits de TV3: el concurs "Atrapa'm si pots", que codirigeixen Marta Obiols i Espertac Peran. El presentador de Manlleu, de 46 anys, és una de les cares més adorades de la televisió pública catalana i la seva contundent forma de replicar les paraules de Juan del Val, demostren tant el seu inconformisme com el compromís a favor d'una societat exempta de fòbies socials.

Amb el seu breu però determinant tuit, la que també fos veu de RAC105, ha animat molts usuaris per seguir el fil de la publicació, i a partir del titular de Llucià Ferrer, continuar compartint les desqualificacions cap a Juan del Val i les seves poc afrotunades paraules

Tots seguint el to iniciat pel famós presentador i locutor, com si hagués obert una veritable caixa de pandora:

[tweet]1783478463560601653[/tweet].

Del Val no és l'únic que queda retratat, molts dels comentaris aprofiten per criticar també el programa en la seva extensió, i al seu presentador, Pablo Motos, en particular:

Menys supèrbia i més eloqüència. Gràcies, Llucià.