Muntatge amb una imatge de Rosalía durant un reportatge de la revista Vogue. A la dreta, una imatge amb la taula d'un restaurant luxós

El restaurant del Born escollit per Rosalia

Una visita que no ha passat desapercebuda

Últimament comença a ser habitual la presència cada cop més recurrent de Rosalía pels carrers de Barcelona. Il·lusionada amb el seu projecte per a la materialització d'un estudi de música com a seu per a artistes emergents, que té previst obrir a l'Hospitalet de Llobregat, l'estrella internacional mostra l'afecte per la seva terra i pels millors restaurants de Barcelona.

Segons una informació d'El Periódico, Rosalia ha sopat recentment amb la seva germana Daikyri i la seva mare Pilar, en un dels restaurants més luxosos de la ciutat comtal. Es tracta de l'"Estimar", un establiment de cuina mediterrània, especialitzat en peix i marisc. Situat al carrer Sant Antoni dels Sombrerers, número 3, del districte barceloní de Ciutat Vella, "Estimar" obre de dimarts a dissabte, en horari de migdia i nit. És indispensable fer reserva prèvia, ja que malgrat l'alt cost dels seus plats, és un dels restaurants amb més demanda de la cuina catalana actual. La visita de Rosalía ha generat un post del restaurant on es publica una fotografia amb l'equip de cuina i la cantant, i on es pot llegir: “Un plaer haver rebut Rosalía aquest cap de setmana a Barcelona. Mil gràcies per la visita i per deixar-te Estimar!".

Un restaurant que es fa estimar... per alguns

Un restaurant les propostes gastronòmiques del qual sorgeixen de la creativitat del xef andalús Rafa Zafra, excap de cuina del Bulli Foundation. Una de les seves especialitats indispensables és el Cheesecake, que els qui l'han degustat asseguren que es podria tractar del pastís de formatge definitiu. Si ens fixem en alguns comentaris, ens podem fer una idea més aproximada del que suposa una experiència a l'“Estimar”: “Aquest local al peu de Santa Maria, et serveix peix i marisc recent portat de Roses. Un producte i elaboració de primera. El servei, com no podia ser menys, també és excel·lent. El maitre cuida a la perfecció el més mínim detall".

Com tot restaurant d'alt nivell, l'alt cost condiciona molt les reflexions, i fins i tot acostuma a provocar certa frustració: “Crec que és caríssim per al menjar que ofereixen, m'esperava una mica més elaborat per al preu que es paga. Vaig sortir amb gana i decebuda. L'única cosa bona l'atenció del personal que va ser excel·lent". És evident que es tracta d'un restaurant que només es poden permetre uns privilegiats: "El menjar caríssim, el servei molt distret, a meitat de menjar ens van treure tot el peix del taulell. Els vins intocables. Sortim amb gana i paguem per 4 pax 650€”.

Probablement Rosalía no s'haurà preocupat gaire pel preu del seu sopar familiar a l'"Estimar". La cantant catalana està vivint una època esplendorosa, amb el seu èxit professional i una relació sentimental amb Jeremy Allen White, l'actor de la sèrie The Bear-, que sembla anar vent en popa. Per cert, què pensaria el jove xef a qui dóna vida la parella de Rosalía respecte a l'"Estimar"?