El cantant 'Lo Pau de Ponts' sobre un tractor durant la protesta dels pagesos

Lo Pau de Ponts triomfa a la protesta dels pagesos catalans a Barcelona

Ambient festiu i reivindicatiu a les protestes que estan tenint lloc a Barcelona

Centenars de pagesos continuen a la cruïlla entre l'avinguda Diagonal i passeig de Gràcia de Barcelona a dos quarts de set de la tarda sense cap intenció d'anar-se'n de manera immediata. L'ambient ha estat festiu durant tota la tarda, amb barbacoes coent carn i carxofes i música en directe del cantant lo Pau de Ponts a l'artèria barcelonina, que a aquella hora continuava plena de tractors estacionats des de la plaça Cinc d'Oros fins a l'extrem nord de la ciutat.

Alguns agricultors han manifestat a l'ACN la intenció de quedar-se a dormir a Barcelona, ​​mentre que altres han advertit que el permís de la Guàrdia Urbana acaba a mitjanit.

Per amenitzar l'espera, els pagesos estan celebrant un ambient festiu i de festa major amb menjar i cerveses. El soroll de les serres, les botzines i els claxons dels tractors han acompanyat la protesta durant hores i ho segueixen fent a la nit, així com música catalana d'ambient, cadires i vi. Les converses animades i cap pensament de marxar continuen encara que les temperatures a Barcelona van caient.

Diversos manifestants van explicar que esperen indicacions dels líders de la protesta. Alguns recorden que el camí cap a Terres de l'Ebre en tractor pot durar més de sis hores i que ja no hi ha temps material de tornar aquesta nit, així que una opció podria ser treure els tractors de la Gran Via i la Diagonal i dormir a algun pàrquing als afores de Barcelona. Altres han mostrat plena voluntat de mantenir l'ocupació de les artèries de la ciutat fins demà.

Alguns manifestants han iniciat una protesta a peu fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona, ​​passant de llarg de l'oficina de la Comissió Europea, on estava previst originalment fer una protesta. De fet, inicialment estava prevista una reunió amb la institució europea , però finalment no s'ha celebrat, i portaveus dels pagesos han comentat que ja els han fet arribar els posicionaments que defensen.

Alhora, l'oficina de la Comissió a la capital catalana ha dit a la xarxa X que escolta "atentament" les "preocupacions" del sector. "La pagesia és un sector vital per a Europa", van afirmar, afegint: "Treballem per donar resposta".