Muntatge amb una imatge de Cristina Riba durant un informatiu de TV3. A la dreta una imatge desenfocada del periodista Artur Peguera

Qui és la parella de Cristina Riba, presentadora de TV3?

La relació sentimental de la famosa periodista catalana

Nascuda a Manresa fa 44 anys, la periodista i presentadora de televisió Cristina Riba condueix el TN Cap de Setmana de TV3, amb Ramon Pellicer. Tots els dissabtes i diumenges mantenen el lideratge dels informatius a Catalunya.

Riba és una periodista que aconsegueix combinar el rigor professional amb un to proper, que la fan posseïdora d'una gran simpatia pel que fa a l'audiència. Entre els col·laboradors del TN Cap de Setmana hi ha el periodista especialitzat en esports, Artur Peguera. Ambdós fa temps que coincideixen tots els caps de setmana als platós de la cadena pública catalana; la seva complicitat ha anat augmentant amb el pas del temps, fins al punt de convertir-se en parella sentimental.

Tot i que ningú ho diria d'acord amb el seu aspecte, l'Artur té 60 anys i acumula una llarga trajectòria a la cadena, que l'ha convertit en un dels periodistes esportius de referència. Nascut a Pont de Suert, és un pare separat molt orgullós de la seva filla Júlia, alhora col·laboradora del programa Tot es mou, que presenta Helena Garcia Melero. Peguera va fer els seus primers passos professionals escrivint per a diaris, com Sport i La Mañana. Va ser el responsable de les retransmissions dels partits de la Unió Esportiva Lleida per a la Cadena Ser a Lleida, i posteriorment entraria a formar part del selecte equip de periodistes especialitzats en esports de TV3, on segueix informant l'audiència amb el seu inconfusible accent i una simpatia que s'agraeix molt.

Cristina Riba també acumula una llarga experiència dins del sector, que inclou un període de residència a Nova York, actuant com a corresponsal per a RAC1 i com a reportera per al programa Celebrities de La Sexta. El 2008 es va incorporar a TV3 com a redactora i des del 2017 presenta el TN Cap de Setmana al costat de Pellicer. Riba va enviudar fa uns anys i té dos fills: la Lola d'11 i l'Òscar de 7.

Parella dins i fora dels platós

Allò que és millor no compartir feina amb la teva parella, Cristina i Artur no ho han seguit, i pel que sembla, la seva decisió ha estat molt encertada, perquè recentment se'ls ha vist molt feliços junts. Tots dos culers reconeguts, el 16 de maig passat van assistir a l'estrena en pantalla gran del documental El fitxatge, amb què Lluís Canut ha deixat un excel·lent últim treball a la casa a través de la fascinant radiografia del fitxatge del llegendari i enyorat Johan Cruyff. La cita va ser als Cinemes Bosque de Barcelona, on no van faltar grans personalitats del món de l'esport a Catalunya i professionals de la informació, com la Cristina i l'Artur.

A la sortida de la projecció, la carismàtica presentadora catalana va reconèixer que "ho he descobert tot", mentre que el seu company dins i fora dels platós, va sentenciar: "sobretot és per a la gent que ho ha de descobrir i ara té l'oportunitat d'enamorar-se del personatge". Tothom se segueix enamorant del mític jugador i entrenador holandès del FC Barcelona, la persona que va canviar la història del club. I entre tanta emoció, la parella tornaria a coincidir públicament durant l'inoblidable darrer cap de setmana de maig, en què TV3 i els presentadors del TN van desembarcar a Bilbao per commemorar la final que les jugadores del Barça van mitificar amb la seva extraordinària actuació. Un romanç entre el deure professional amb la ciutat biscaïna com a testimoni; no en va, per alguna cosa hi ha una frase que diu “Bilbao, on els somnis troben el seu lloc al món”.