Dissabte passat es va emetre un nou capítol de Col·lapse. Com sempre, estava gravat i les imatges que es veien a la televisió no eren en directe. Ricard Ustrell, després de tenir tots els matins ocupats a Catalunya Ràdio, els dissabtes a la nit vol descansar. El 7 de desembre unes de les convidades va ser l'exministra d'Igualtat i diputada al Parlament Europeu, Irene Montero.
El perfil de la dirigent de Podem no deixa ningú indiferent. Alguns la defensen a ultrança pel seu paper al Ministeri d'Igualtat. Tot i això, acumula crítiques per construir unes campanyes feministes que molts ciutadans consideren excessives. Almenys, incoherents, en el mateix sentit que Tània Verge. Onegen banderes de Palestina i aplaudeixen l'ús del vel, però demanen igualtat entre homes i dones.
Irene Montero va aconseguir a les anteriors eleccions al Parlament Europeu 110.175 vots. Menys dels que va aconseguir Aliança Catalana a les eleccions al Parlament de Catalunya. El partit de Sílvia Orriols va aconseguir convèncer 119.149 catalans. Però com és habitual, als mitjans de comunicació públics i privats subvencionats, hi ha preferències. Cal continuar amb el cordó sanitari.
Així ho ha explicat el dirigent d'Aliança Catalana, Oriol Ges. Qui ocupava el tercer lloc a la llista per Barcelona a les anteriors eleccions, ha publicat un tweet denunciant el doble raser de TV3 amb Orriols. Es pregunta perquè TV3 dóna veu constantment a l'extrema esquerra i censura el nacionalisme català.
El seu comentari s'ha fet viral a les xarxes socials i els seus seguidors han aplaudit les seves paraules. El col·laborador de XCatalunya, Rubèn Novoa, ha felicitat irònicament la presidenta de la Corporació, Rosa Romà. Altres han recordat que no interessa als mitjans públics i privats subvencionats donar veu a aquest partit, ja que no podrien continuar justificant els cordons sanitaris.
Aliança Catalana, resultats a les passades eleccions
A Girona, va obtenir un escó, el de Sílvia Orriols. Els resultats van ser bons i en alguns moments de la nit electoral, el partit es va situar amb dos diputats a aquesta demarcació. A Lleida, va aconseguir un altre diputat, Ramon Abad, que es va haver d'apartar per motius de salut. El va substituir una altra dirigent de la zona, Rosa María Soberana.
A Tarragona i Barcelona no va obtenir representació, però en aquesta segona circumscripció es va quedar molt a prop de fer-ho. Hauria entrat amb 3 diputats. A les enquestes recents, es preveu una escalada important, amb un resultat que podria arribar als 10 diputats.