Irene Montero en una entrevista d'El Diario

VÍDEO: La teoria de la conspiració d'Irene Montero per minimitzar l'okupació

L'exministra d'Igualtat defensa els okupes abans que els propietaris víctimes de les okupacions

Res de nou. L'exministra d'Igualtat i candidata de Podem a les eleccions al Parlament Europeu, Irene Montero, ha concedit una entrevista a El Diario i ha parlat d'uns dels problemes que més preocupa els ciutadans: l'okupació. Com era lògic, no s'ha centrat en els legítims propietaris que pateixen aquests actes delictius, sinó en els mateixos ocupants que entren sense permís a cases alienes i hi romanen fins que un jutge els fa sortir.

Irene Montero explica la seva pròpia teoria de la conspiració i assegura que el fet que hi ha okupes és perquè hi ha particulars i empreses que decideixen fer negoci amb la propietat. És a dir, la culpa és dels delinqüents que romanen a cases alienes sense autorització. La culpa és dels propietaris que decideixen invertir en aquest actiu i no pas en altres productes financers.

Montero utilitza l'exemple de la periodista de Telecinco, Ana Rosa Quintana, que assegura que és propietària de 44 pisos turístics. "Ana Rosa Quintana no és una periodista qualsevol, és un dels caps d'una de les principals productores de televisió d'aquest país. Té 44 pisos turístics. Potser que la gent sàpiga que Ana Rosa Quintana és propietària de 44 pisos turístics i que fa servir l'habitatge per especular i no per viure", explica l'exministra.

"Queda clar per què als seus programes es parla molt dels riscos de l'ocupació. Quan en realitat el problema de l'habitatge té a veure que els lloguers són impossibles i que els voltors i els especuladors estan acaparant il·lícitament l'habitatge", prossegueix la candidata al Parlament Europeu.

Sense ànim de defensar la tasca periodística d'Ana Rosa Quintana, les paraules d'Irene Montero suposen un atac clar als propietaris i a les seves decisions . Formen part del discurs de l'esquerra radical d'invertir la culpabilitat i convertir les víctimes en botxins. Els culpables de les okupacions no són els propietaris, són els mateixos okupes.

La societat demana canvis

Cada cop són més els ciutadans que demanen canvis immediats i que canviï la regulació en matèria d'okupació. Tots els llogaters que ocupin cases sense el permís del propietari, han de ser expulsats en un termini breu que no pot superar les 48 hores si no exhibeixen un títol de propietat o un contracte de lloguer.