Muntatge amb una imatge del restaurant El Magnífic. A l'esquerra una imatge amb Josep Maria i Pol Mainat

Les novetats del restaurant del fill de Josep Maria Mainat

Una cita ineludible per als gurmets

En ple inici de la temporada estiuenca, són moltes les persones que busquen consell per a les seves vacances o establiments on poder gaudir d'un bon àpat, aprofitant l'època de vacances.

Per al mediàtic cantant i productor televisiu català, Josep Maria Mainat, el millor restaurant on podem anar, coincidint amb l'estrena de nova temporada i nova carta, és sens dubte El Magnífic, d'Empuriabrava. Una recomanació que, òbviament, té molt a veure amb que es tracta del restaurant que regenta amb el seu fill, l'actor de 49 anys Pol Mainat.

Aprofitant la transcendència del seu perfil d'X (Twitter), el mític component de La Trinca, ha publicat un tuit recomanat una visita "magnífica": El Magnífic estrena temporada i nova carta. Si passeu prop d'Empuriabrava, enlloc menjareu millor. Jo he proposat l'eslògan 'El Magnífic és magnífic' però no m'han fet cas. No sé per què si és la pura veritat!". Una publicació entusiasta que serveix com a promoció idònia d'aquest establiment prestigiós dels Mainat.

Una opció gastronòmica al cor de la Costa Brava

Es tracta d'un restaurant-taverna gastronòmica ubicat a Empuriabrava, al cor de la Costa Brava. Un espai gastronòmic on la cuina catalana clàssica va de la mà de filigranes i tècniques d'avantguarda, i on la qualitat premium de tots i cadascun dels productes brillen com a grans protagonistes. Té capacitat per a 45 comensals i set més en l'anomenada Barra dels 7 Magnífics. Pol Maiant reconeix la influència familiar i la seva magnificència: "Sempre ens ha agradat cuinar i sortir a menjar bé. A la família hem tingut molta cultura gastronòmica. La meva mare cuinava 'magníficament'". Tot i que encara no té ni un any de vida, El Magnífic ja s'ha consolidat com una de les propostes gastronòmiques més gurmet de l'Empordà.

Fill de Josep Maria Mainat i de la malaguanyada Rosa Maria Sardà, Pol Mainat acumula una carrera com a actor, productor, creador de formats, DJ d'electrònica a sales i hotels de Barcelona i Madrid i, també com a director i realitzador. Amb la seva mare li uneixen diverses col·laboracions, com la sèrie Dues dones divines, comèdia protagonitzada per Verónica Forqué i Rosa María Sardà per a TV3. Pol va ser el director de tots els capítols de la producció televisiva.

L'aventura de responsabilitzar-se d'El Magnífic és un dels grans reptes de la seva carrera, amb què pot fer realitat el somni de dedicar-se a la passió per la cuina. Alguns comentaris que circulen per xarxes, destaquen la seva qualitat, però també adverteixen sobre el seu preu: “menjar molt bo, el tracte del personal és perfecte! T'aconsellen en tot moment, si demanes cafè de postres et porten una mostra de xocolates boníssimes!"; "un restaurant excel·lent, uns plats molt ben presentats i molt bons, el tracte tant del cambrer com del propietari fantàstic. El seu preu és elevat, però val la pena, si us agraden les experiències noves, us el recomano"; "el millor lloc per menjar a tota la Mediterrània! Estil, classe, simpatia, encant, qualitat i excel·lent tracte. Un lloc meravellós. Tornarem segur!!".