El nom de Laura Rosel és sinònim de qualitat periodística. Tot i això, ara, als seus 43 anys ha decidit deixar la professió en què ha triomfat, per explorar altres territoris en la seva carrera .
Des de la seva entrada a RAC1 l'abril del 2007, el reconeixement i prestigi de Laura Rosel no ha fet més que augmentar. Després de la seva etapa a l'emissora del Grup Godó, el 2018 es va convertir en la presentadora del programa "Preguntes freqüents" de TV3, desplegant el seu enorme talent, encara que per culpa de desavinences amb la productora El Terrat, van accelerar la rescissió del contracte precipitadament. Per a Catalunya Ràdio ha presentat "Catalunya vespre" i "El matí de Catalunya Ràdio", tot un emblema de les ones radiofòniques catalanes.
Després de temporades al capdavant del programa matinal de Catalunya Ràdio i, malgrat les grans xifres d'audiència obtingudes, va ser substituïda per l'actual presentador del programa, Ricard Ustrell. A més del seu vessant com a periodista i comunicador, Laura Rosel també ha exercit d'editora, desenvolupant aquesta faceta a l'editorial Ara Llibres.
Rosel fins i tot ha experimentat amb el cinema, no en va el 2022 va codirigir i va coescriure el documental Pau Riba, l'home còsmic , sobre la figura de l'inefable artista iconoclasta, i fins i tot amb anterioritat, el 2020, havia participat com a actriu al film La dona il·legal, de Ramon Térmens, interpretant fugaçment, ni més ni menys, que una presentadora de televisió.
Final d'un cicle?
El 19 de març, Laura Rosel publicava un tuit i un post a Instagram, en què anunciava el seu nou repte professional. La nova ocupació serà la de cap de comunicació de la UB , la universitat més gran de Catalunya, líder en recerca i oferta acadèmica de l'estat. Per a Rosel es tracta d'"un repte meravellós", i tal com confessa en el mateix comunicat, està convençuda que s'ho passaran molt bé i faran una gran feina.
Per a una periodista mediàtica i de referència com ella, que s'ha mantingut al capdavant de la vida pública durant tants anys, aquest canvi de registre no ha de ser fàcil, ja que la seva tasca dins del món de la universitat pública, lògicament la invisibilitzarà socialment. No obstant això, aquesta reinvenció professional també li pot aportar una desconnexió que es percep necessària després d'un recorregut al peu del canó informatiu.
Tots els amants del periodisme apassionat i ple de rigor, enyorarem Laura Rosel. El grau de professionalitat de la de Sabadell ha estat indiscutible i, tot i que li desitgem el millor en aquesta nova etapa que tot just començarà, també esperem que un dia torni al primer pla del periodisme del país.