Gent de Lleida encantada amb Rosalía: Els motius

Rosalía no oblida la seva terra

La meteòrica ascensió a la fama que ha aconseguit Rosalía al llarg dels darrers anys, és realment sorprenent, pràcticament imparable. La inefable autora de "Despechá" i "Bizcochito" no s'ha oblidat de la seva terra coincidint amb una degustació a França.

Fa pocs dies, Rosalía va ser de sopar en un restaurant parisenc al costat de la seva germana Pili i la seva directora artística Carlota Guerrero on van ser convençudes per degustar un plat típic de la capital francesa: els escargots de Bourgogne . Aquests cargols de Borgonya són una mica excepcional per als paladars de qualsevol racó del planeta, exceptuant potser per als de la gent de Lleida, acostumada als seus llegendaris "caragols a la llauna".

Tot i que d'entrada, van ser molts els catalans que van discutir la degustació d'aquests cargols, perquè no eren els propis de la seva terra natal, i a més es va servir de l'ajuda d'una forquilla (quan a Lleida el que és típic és utilitzar els dits per fer-ho), la famosa artista va reconèixer que li agraden els cargols, al·ludint al característic plat que es vincula amb Catalunya.

Rosalía i la seva catalanitat

La reconeguda cantant de gran impacte internacional, manté una relació una mica complexa amb el poble català, de manera que qualsevol picada d'ullet cap a la seva terra de naixement, pot servir per avivar certa tensió. Convé recordar que quan va publicar la seva primera cançó en català, "Millonària", va servir com a crítica per a tots aquells que el consideren una artista sobrevalorada i amb guanys desmesurats. A més va perjudicar la salut d'uns quants filòlegs usant la paraula cumpleanys en comptes d'aniversari.

Nascuda a Sant Esteve Sesrovires, el 25 de setembre de 1992 , Rosalía n'és una catalana orgullosa, encara que la seva ideologia sol ser una mica enigmàtica . Si bé d'una banda, se'l va criticar per no aprofitar les possibilitats per no fer cap referència pública i internacional als presos polítics durant la gala dels Grammy Llatins, celebrada el 2018, també és cert que posteriorment, el 2020, penjaria un vídeo amb una estelada. La seva inclinació ideològica i la seva posició amb el moviment independentista català segueix generant dubtes de tota mena.

Amb un perfil personal a Instagram que té prop de 28 milions de seguidors, gairebé cinc milions a X (Twitter) i més d'11 milions de subscriptors al seu canal de YouTube, els capítols personals i professionals de Rosalía arriben a una repercussió internacional tremenda. Ja sigui la publicació d'un nou àlbum, o la degustació en un restaurant, l'esdevenir de Rosalía paralitza l'interès social dels nostres dies.