Muntatge amb una imatge de Shakira i William Mebarak. A la dreta, una imatge amb l'entrada d'un hospital

Nou problema de salut per a William Mebarak, pare de Shakira, ella pren una decisió

El delicat estat del pare de l'estrella colombiana

La influència del seu pare ha estat i continua sent molt important per a Shakira. Ara, als 92 anys, William Mebarak es troba en una delicada situació de salut.

Tot i que ja ha rebut l'alta mèdica a Barranquilla, Mebarak ha estat tres setmanes hospitalitzat a causa d'una pneumònia. Shakira s'havia desplaçat fins allà per estar al costat del seu pare, gran prioritat a la seva vida i recentment va publicar un post esperançador al seu compte d'Instagram: "Fa 18 dies vaig arribar d'urgències a Barranquilla per acompanyar el meu pare i lluitar amb ell. Ahir, gràcies al gran equip humà i mèdic de la Clínica Iberoamericana, i a la seva increïble fortalesa, vaig poder portar-lo de tornada a casa al costat de la meva mare, que mai deixa anar la seva mà".

Poc temps enrere, el pare de Shakira havia passat la covid i poc després va patir una caiguda accidental amb què es va donar un cop al cap, provocant-li un fort traumatisme cerebral, que va requerir el seu ingrés hospitalari. La seva fortalesa física i anímica van ser decisius per a la seva recuperació.

La influència paterna de Shakira

Integrant d'una família d'origen libanès, però nascut a Nova York, William Mebarak va emigrar a Colòmbia quan només tenia nou anys. Sempre ha estat un home amb grans inquietuds, cosa que l'ha portat a ser des de joier i visitador mèdic, passant per comerciant, locutor i periodista, fins a professor de literatura, i poc li va faltar per convertir-se en capellà. A més de la famosa cantant, és pare de vuit fills més, fruit d'un matrimoni anterior.

Shakira va dedicar una cançó al seu pare, "Hay amores", que forma part de la banda sonora de la pel·lícula Amar en tiempos del còlera, adaptació cinematogràfica de la cèlebre novel·la de Gabriel García Márquez, dirigida per Mike Newell el 2007 i protagonitzada per Javier Bardem i Giovanna Mezzogiorno. El seu pare és algú molt important per a la cantant de Barranquilla, ja que sempre li ha donat suport i l'ha aconsellat en moments crucials de la seva vida, com el capítol de la ruptura amb Gerard Piqué, de qui li va aconsellar que procurés oblidar-lo i no escrivís més cançons amb connotacions de ressentiments ni res semblant.

Shakira es troba en ple procés de preparació de la seva ambiciosa gira mundial de l'àlbum "Las Mujeres Ya No Lloran", que ha esdevingut un descomunal èxit internacional. La data d'inici de la gira està prevista per al proper 2 de novembre, a Califòrnia. Tot això sempre que l'estat de salut del pare li permeti abordar un frenètic calendari de concerts.