Muntatge amb una imatge de Maria Rodríguez, del perfil d'Instagram. A l'esquerra, una imatge borrosa amb David Verdaguer, del perfil d'Instagram.

Maria Rodríguez, ex de 'Com si fos ahir', la seva ruptura amb un conegut actor

La fi d'una relació dins i fora de les pantalles

Famosa entre els teleespectadors de TV3 per haver interpretat el personatge de Sandra a la sèrie de referència, Com si fos ahir, Maria Rodríguez és una actriu catalana de 37 anys que fins fa uns mesos mantenia una relació amb un famós actor.

La seva parella sentimental ha estat el flamant guanyador del Goya al Millor Actor, David Verdaguer, immens com Eugenio al film Saben aquell, de David Trueba. La relació entre Maria Rodríguez i David Verdaguer s'ha acabat després d'uns quants anys junts i una filla en comú. L'actor català de 40 anys va compartir així les seves sensacions després de l'anunci de la seva separació: "Separar-se i ser d'esquerres és molt fotut perquè vols fer les coses bé i costa. Ho fem, ho hem aconseguit. Tots tres ens estimem molt i això és el més important".

Imatge de David Verdaguer i Maria Rodríguez, del perfil d'Instagram de Maria Rodríguez
David Verdaguer i Maria Rodríguez, del perfil d'Instagram de Maria Rodríguez | Instagram de Maria Rodríguez

Una actriu guardonada

Maria Rodríguez és una actriu molt consolidada i reconeguda, tant pel que fa a la televisió com al cinema. El 2019 va obtenir el Premi Gaudí i la Biznaga de Plata a la Millor Actriu del Festival de Màlaga, per la seva excel·lent interpretació a Els dies que vindran, de Carlos Marques-Marcet; una pel·lícula molt especial per a ella, perquè la va coprotagonitzar amb David Verdaguer, estant embarassada de la seva filla, donant com a resultat un film que combinava la ficció amb elements propis.

Llicenciada en Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona, va dur a terme un estudi intensiu sobre "La Tempesta" de William Shakespeare a la XXIV edició de la Prima del teatre a la “Scuola Europea per l'art dell'attore” i va desenvolupar un monogràfic de Dansa i Teatre a l'escola Timbal. Projectes que demostren la inquietud i passió cultural de la Maria.

Imatge de Maria Rodríguez, del perfil d'Instagram
Maria Rodríguez, del seu perfil d'Instagram | Instagram de Maria Rodríguez

Convertida en una mena de musa per al cinema d'autor català, Maria també ha participat en títols com Libertad (Clara Roquet, 2021), Llobàs (Pau Calpe, 2023), Mamífera (Liliana Torres, 2024) i a la recentment estrenada Casa en flames, dirigida per Dani de la Orden, i en què també intervenen Emma Vilarasau, Enric Auquer, Macarena Garcia, Alberto San Juan i Clara Segura, entre d'altres.

En una entrevista concedida a Vogue, Maria Rodríguez va definir així el fet de ser mare i tot allò que comporta: "El fet que les teves amigues decideixin tenir fills i tu no inevitablement t'allunya. Hi ha alguna cosa d'haver d'aprendre a conviure entre les maneres diferents de créixer que tenim les dones. Inevitablement, quan ets mare, i jo ho soc, la vida es transforma i durant força temps teu passa a formar part del teu petit o petita”.