Dues dones amb expressió seriosa, vestides de negre, en un esdeveniment amb més persones al fons.

L'expedient acadèmic d'Elena de Borbó que explica moltes coses

Surten a la llum les notes de la germana de Don Felip VI

Elena de Borbó, la filla gran de Joan Carles I i la Reina Sofia, ha portat una vida marcada per les expectatives i les dificultats associades a la seva posició a la família reial espanyola. Coneguda pel seu caràcter fort i la seva lleialtat a la monarquia, la infanta ha enfrontat nombrosos desafiaments, tant en la vida personal com en el desenvolupament acadèmic.

Moltes dificultats acadèmiques durant la seva adolescència i joventut

Des de primerenca edat, Elena va mostrar dificultats acadèmiques que preocupaven els seus pares, Joan Carles I i la Reina Sofia. Segons diverses fonts, aquestes dificultats no només van afectar el seu rendiment escolar, sinó també la seva autoestima i el desenvolupament personal. Els problemes acadèmics d'Elena eren un secret de domini públic a l'entorn de la Zarzuela, i els seus pares van fer tot el possible per mantenir aquesta informació fora del domini públic . Van arribar fins i tot a pagar quantioses sumes per evitar que els detalls del seu expedient acadèmic es filtressin a l'opinió pública.

Tot i aquestes dificultats, Elena va aconseguir obtenir un diploma en Magisteri a l'Escola Universitària ESCUNI, que forma part de la Universitat Complutense de Madrid . Tot i això, el seu recorregut acadèmic va estar lluny de ser senzill, i els seus pares van haver d'intervenir en nombroses ocasions per assegurar el seu progrés.

Estudiants en una aula universitària parant atenció a una professora que escriu a la pissarra.
Classe d'universitat | Google

Conseqüències personals i familiars

La vida personal d'Elena de Borbó ha estat igualment plena d'alts i baixos. Es va casar amb Jaime de Marichalar el 1995, un membre de l'aristocràcia espanyola, amb qui va tenir dos fills: Victoria Federica i Froilán. Tot i això, el matrimoni no va ser feliç i la parella es va divorciar el 2010, convertint Elena en la primera de la família reial espanyola a divorciar-se. Aquest esdeveniment va ser un cop significatiu per a la imatge pública de la família i va afegir més tensió a la seva ja complicada vida personal.

Elena ha estat una mare dedicada als seus fills, Victoria Federica i Froilán , els qui també han enfrontat els seus propis desafiaments. Froilà, en particular, ha estat protagonista de nombrosos incidents polèmics, mentre que Victoria Federica ha seguit els passos de la seva mare pel que fa a mantenir una vida social activa i estar al focus mediàtic. La germana gran de Felip VI ha intentat influenciar positivament els seus fills però no ho ha aconseguit.

Relació molt propera amb el seu pare

La relació d'Elena amb els seus pares ha estat sempre propera, especialment amb el seu pare, Joan Carles I. Ha estat la filla que més suport li ha brindat durant els problemes de salut i l'exili a Abu Dhabi. Tot i això, la seva relació amb el seu germà Felip VI és més distant, marcada per diferències en la visió i gestió de la monarquia. Elena ha estat una defensora acèrrima del llegat del seu pare, malgrat les controvèrsies que l'envolten.