Marc Ribas ha tingut un estiu més que mogut. Mentre altres personalitats de TV3 gaudien de les vacances abans de començar la nova temporada d'emissions al 2 de setembre, el bo d'en Marc ha seguit 'pencant' de valent a TV3. A principis d'estiu ens va anunciar que el 'Joc de Cartes' seguia amb la seva nova versió d'estiu.
Cada dimecres hem pogut veure una nova entrega d'aquest espai gastronòmic, en el que diversos restaurants de tot Catalunya competeixen per veure quin és el millor dels quatre. En l'edició d'estiu s'ha incorporat dues novetats que ja vam veure a la temporada de tardor, el 'Plat Estrella' i la possibilitat d'un canvi a la nota final. Ara, però, el programa tornarà a la seva tradicional forma amb l'arribada de setembre.
D'altra banda, en Marc també seguit present al famós espai 'Cuines', on ell i altres cuiners ens porten receptes úniques. A XCatalunya hem portat les receptes d'Arnau Paris, Gessamí Caramés i les del mateix Ribas. Per la seva banda, Paris s'ha guanyat a tota l'audiència amb les seves receptes 'pim-pam', senzilles, ràpides i efectives.
A més, la Gessamí Caramés ens ha portat algunes de les postres més agradables a la vista, amb una sèrie de pastissos i dolços que ens fan la boca aigua. No obstant, ja teníem ganes de tornar a tenir un dels plats de Ribas, qui sempre s'ha caracteritzat per portar-nos productes de temporada i proximitat, amb una gran tradició catalana.
Una amanida russa única
Durant els diferents programes d'estiu, els cuiners ens han mostrat algunes receptes perfectes per combatre la calor. Ara, ens porta una amanida russa única amb aquesta premissa per part de 'som3cat3. "Hi ha amanides russes... i després, aquesta meravella. Corre, tasta-la abans no s'acabi l'estiu!".
"Fresca, ràpida i estiuenca"; són els tres adjectius amb el que en Marc introdueix aquest plat. Així doncs, per començar necessitem una patata, un ou, un cogombre agredolç, bonítol de llauna, ous de verat i per acabar maionesa.
El primer aliment, la patata, l'hem de coure durant cinquanta minuts al forn, coberta de sal grossa. Seguidament, amb la patata cuita, la pelem i ratllem. El mateix amb l'ou, el qual el farem bullir i ratllar. D'altra banda, hem de tallar el cogombret ben prim, perquè així es pugui barrejar, sense el suc i que sigui un bon cogombre agredolç.
"Serà l'únic envinagrat que hi posem", explica en Marc en relació al cogombre. Quan ho haguem barrejat, tocarà esmicolar el bonítol amb els altres aliments. Finalment, els dos últims aliments, els ous de verat i la maionesa, els haurem de barrejar. Així doncs, aquesta barreja ens donarà una maionesa d'ous de verat.
Amb tots els aliments esmentats ja barrejats, podrem passar-lo ja al plat per menjar-lo. Abans, però, per donar-li l'últim toc podem ficar una oliva, pebre vermell fumat, una mica de julivert i oli d'oliva verge extra. L'únic que quedarà serà doncs gaudir d'aquesta amanida russa única.