El cuiner i gastrònom Arnau París sempre s'ha caracteritzat per les seves receptes 'pim-pam' al programa 'Cuines' de TV3. París es va unir a l'equip format per Marc Ribas i Gessamí Caramés amb un segell personal que agrada a tothom. Pensades per motivar a tothom a cuinar, les receptes de l'Arnau són ràpides, senzilles i per 'a tota la família' com dirien alguns.
Fa ja dos anys que apareix setmanalment a TV3 per portar-nos els seus plats més especials. El de Barcelona es va estrenar a l'espai gastronòmic amb quatre programes seguits i vuit receptes úniques. Amb ell descobrim cada dia una proposta diferent de primers, segons, esmorzars, postres o berenars.
"De ben petit sempre havia tingut curiositat pel que passava entre fogons. La cuina és una manera d’entendre com canvien les coses, ja que quan cuinem estem transformant ingredients", explicava en una entrevista recent. "El primer regal que vaig demanar als Reis Mags va ser una cuineta de joguina", va afegir.
"Ha sigut com tornar a casa, és un plaer i un gust poder formar part de la família 3CAT amb un format de cuina", deia en relació al moment que va debutar a TV3. "M’encanta comunicar i fer una cuina pim-pam, i fer-ho en català. Em resulta molt divertit colar-me cada tarda a casa de la gent amb idees fresques i noves sobre com podem fer una cuina per al nostre dia a dia", mencionava l'Arnau.
Un entrepà impossible de resistir
En un dels últims programes de 'Cuines', Arnau París ens ha portat un entrepà de mortadel·la impossible de resistir. "Probablement la recepta més pim-pam de la història", explicava el compte oficial de 'som3cat' a X (Twitter) en la publicació d'aquesta mateixa recepta. Així doncs, París ens porta un menjar ideal per aquests dies d'estiu.
"El primer de tot i el més important a l'hora de fer un entrepà és tenir gana", explicava en to humorístic el cuiner català. Ara sí, més seriosament ens recomanava que és molt important torrar el pa que farem servir pel nostre entrepà. Ho podem fer una torradora tradicional qualsevol, encara que l'Arnau prefereix fer servir una paella.
Seguidament, ens introdueix un dels elements més importants d'aquesta recepta, la salsa. Aquesta es tracta d'una maionesa de festucs, amb un ou, un grapat de sal, un punt àcid amb el vinagre i un raig d'oli. "Primer ho hem de triturar tot i després lligarem la maionesa", indicava el cuiner.
Així doncs, amb tots aquests ingredients triturats i barrejats, només caldrà escampar la salsa per la base del pa torrat amb l'ajuda d'una cullera. I per acabar, l'ingredient més important i el que li donarà el toc final al nostre entrepà serà la mortadel·la. Podem posar les rodanxes que vulguem, tot dependrà de la gana que tinguem.