Un grup de persones estan asseguts al voltant d'una taula en un restaurant a l'aire lliure, gaudint d'un àpat i conversant.

Unes gambes de 'Joc de Cartes' escandalitzen una concursant: 'M'estic trobant...'

Marc Ribas va visitar Barcelona al programa d'ahir

'Joc de Cartes Estiu' visitava ahir el Port Vell de Barcelona per conèixer quin és el millor restaurant de la zona. El primer restaurant participant va ser La cala. No era un restaurant pròpiament dit. Més aviat un bar amb una àmplia terrassa i molt enfocat al turista estranger. Juan Francisco i Edgar van rebre Marc Ribas i la resta de comensals.

L'experiència no va ser bona. No va agradar ni l'espai ni les cartes –molt extenses i que a sobre s'enganxaven– ni el menjar. Molt de producte elaborat fora i fins i tot un excés de quantitat en alguns plats. Van anar de més a menys. La nota final, molt baixa. Tot just un 4'6 destacant negativament el 3'5 en menjar. Més endavant veurem un detall que no va agradar res.

Dos homes conversant en un restaurant amb una paret de maons al fons.
Juan Francisco i Edgar, de la Cala | TV3

Èxit de la Brisa entre els seus rivals

El restaurant següent era la Brisa, pertanyent a un grup de restauració. La proposta va ser defensada per Carla i Mariona, directores de comunicació i esdeveniments del restaurant i, encara que no s'ha especificat, possiblement del grup en general. Un espai molt gran ideal per a un gran nombre de comensals.

El menjar va agradar encara que hi va haver algunes crítiques. El mateix va passar a la cuina, molt ben equipada però amb paelles molt gastades. Marc, del Rooster amb Bubbles, va criticar la manca de personalitat del restaurant. Finalment, la nota va ser d'un 7'7, destacant la cuina i el servei.

La proposta amb més Història no triomfa

Finalment, la proposta més original i arriscada. El Marc i la seva mare Anna Maria van representar el Rooster and Bubbles. Un restaurant amb 62 anys d'història i amb molta presència del fundador, l'avi del Marc, a través de fotos antigues. L'avi de l'actual propietari va innovar amb el clàssic pollastre a l'ast incorporant-hi el cava. I per això el nom actual del restaurant. El Marc li ha donat un enfocament més modern encara que no ha estat gaire entès pels seus rivals. No obstant el seu comportament tampoc no va agradar gaire a xarxes socials.

Crítiques a les croquetes per poc pollastre, encara que la realitat és que van ser Top 25 Espanya. Un comentari masclista del Marc, que no van escoltar els seus rivals però sí que ha sortit en antena, no el va deixar en bon lloc. Les postres casolanes van agradar força. La nota va ser baixa, un 5'5. El menjar suspès. Va ser una de les sorpreses negatives de la nit.

Marc Ribas confirma el guanyador

Tot semblava decidit i Marc Ribas va acabar de confirmar la victòria incontestable de la Brisa. Millor restaurant del Port Vell de Barcelona. Un 8'8 davant del 6'6 del Rooster i el 6'4 de la Cala evidenciava que al Marc també li va agradar més la proposta de la Carla i la Mariona. I per rematar el plat estrella. Mig punt més per a la Brisa gràcies a la seva 'Paella brisa', un arròs mar i muntanya molt ben executat.

Dues persones somrients es miren i es prenen de les mans mentre una tercera persona aplaudeix al fons.
Carla i Mariona, les guanyadores | TV3

Moment tens per 'culpa' de les gambes

Un dels moments més tensos s'ha viscut al primer restaurant, a la Cala. Anna Maria ha demanat unes gambes a l'allet i han estat un autèntic desastre. Excés d´oli, mal fetes i amb sorra. 'M'estic trobant sorra', ha exclamat indignada l'Anna Maria. Amb aquest panorama, s'entén la nota final.