Muntatge amb el Rei Joan Carles a primer terme. A la dreta, dins un cercle, un cotxe de la marca Bentley

El luxós cotxe de Joan Carles I per anar a caçar quan ja no era rei… i el pagaves tu

Joan Carles I es desplaçava en un cotxe de luxe

L'afer d'Iñaki Urdangarín i Ainhoa ​​Armentia ha servit a la Casa Reial per desviar l'atenció. La premsa espanyola i espanyolista parla de la nova parella del Duc de Palma i de les banyes que porta la Infanta Cristina i no comenta els draps bruts al voltant del rei emèrit. Tot apunta que el Campechano s'hauria enriquit gràcies a diverses donacions generoses, però l'escàndol no s'acaba aquí. El Rei Felip VI hauria concedit al seu pare el privilegi de tenir a la seva disposició un vehicle de luxe.

Un cotxe que utilitzava per anar a caçar fins al juny del 2020. Segons va publicar El Confidencial, l'actual monarca va cancel·lar un contracte de rènting de la Sarsuela amb el Grup Wolskwagen-Audi. El cotxe era Bentley Bentayga, valorat en 250.000 euros. La quota del préstec es pagava amb els pressupostos generals de l'Estat, i per això ho pagava el contribuent. La notícia s'ha fet viral i s'ha comentat durant el dia d'avui.

Cada cop són més els ciutadans de l'estat espanyol que comencen a obrir els ulls ia veure de quin peu calça el rei que durant tants anys han admirat. Amb aquest cotxe, Joan Carles ha anat a caçar més d'una vegada i el mitjà esmentat també apunta que no es va fer cap concurs i que es va fer aquesta licitació a dit. Tenia un import de 28.556 euros i una durada d'un any, que va ser prorrogada en els anys següents.

El diari digital explica que el Rei s'hauria passejat per la coneguda finca de La Flamenca, una finca espectacular situada al sud de Madrid, a prop d'Aranjuez. Amb només 45 minuts de cotxe si arriba i té 4000 hectàrees. Hi ha 60 punts des d'on caçar perdius. Tot això amb molta discreció.

L'emèrit viu actualment a Abu Dhabi

El Rei Joan Carles es troba actualment residint a Abu Dhabi, on ha decidit traslladar la seva residència fiscal. Aquesta decisió ha generat certa consternació en cercles socials i polítics a Espanya, ja que vol dir que no té intenció de tornar a residir al país. Tot i que aquesta decisió és completament legal, planteja interrogants pel que fa al seu llegat històric i la seva herència futura, atès que les lleis dels Unió dels Emirats Àrabs, on no se'l considera paradís fiscal, són opaques en aquests temes.

La historiadora Laurence Debray, al seu llibre "El meu rei caigut", comenta que la decisió de Joan Carles de residir permanentment a Abu Dhabi és un acte generós cap a la Corona, permetent que el seu fill pugui regnar sense distraccions o controvèrsies relacionades amb la seva presència. Assenyala també que el Rei Joan Carles porta una vida activa i sana a Abu Dhabi, gaudint d'una privadesa que no tenia a Espanya.