Muntatge amb Leonor de Borbó i uns anells de casament

El Duc de Sevilla elogia Joan Carles I i dóna ordres per casar Leonor

Leonor de Borbó és l'hereva de la corona espanyola i alguns encara creuen que els casaments es pacten com passava en altres èpoques

Leonor de Borbó ha fet 18 anys i si li passés alguna cosa a Felip VI heretaria la corona espanyola sense necessitat que Letizia Ortiz actués com a regent. No obstant, ningú no dubta que l'actual reina espanyola continuaria manant a l'ombra. Sigui com sigui aquesta és una possibilitat molt remota i l'actual Princesa d'Astúries haurà d'esperar molts anys per ser reina… sí que ho arriba a ser. Qui sap si arribarà la tercera República espanyola, una possibilitat que faria les delícies de Joan Tardà, Gabriel Rufián i altres de similars i que podria ser l'enèsima excusa processista per no proclamar a la República Catalana que està “suspesa” des de l'octubre del 2017.

És una possibilitat que preocupa molt els monàrquics de tota la vida, especialment els nobles de, com diuen ells mateixos, rancio abolengo. Un d'aquests personatges és Francisco de Borbó i Escasany, duc de Sevilla i descendent directe de Carles IV d'Espanya. És, doncs, parent de l'actual rei espanyol. En una entrevista a Vanitatis ha assegurat que per poder conservar la monarquia cal "casar bé a Leonor". Considera que el més important és dignificar el cognom Borbó i que així Leonor de Borbó sigui reina amb el nom de Leonor I d'Espanya.

Unes peticions d'una altra època

“Significa molts anys d'història. Cal tenir en compte que és el coll real més antic d'Europa. Dir-se Borbó és una tradició bàsicament familiar a la qual tinc molt de respecte i sempre defensaré”, ha assegurat Francisco de Borbón. El parent borbònic creu que el cognom Borbó està ben net actualment: “Sóc molt conscient que tots els que li traiem tenim l'obligació de mantenir-lo net, ja que és un patrimoni de la família i en treure'l durant una vida, quan passi al següent , ha d'estar tan net com quan ens ho van lliurar”.

Finalment ha defensat la feina del seu parent Joan Carles de Borbó però oblida que precisament no ha dignificat gaire el cognom: “Juan Carles de Borbó va espantar Espanya el que gairebé ningú no ha fet. Seria un gran error històric que només se'l recordés pels últims esdeveniments quan tant va contribuir que Espanya es convertís en una democràcia. No es pot jutjar el rei pels romanços ara. Cal valorar-lo pel gran paper que va exercir a la Transició”.