Muntatge amb una imatge de Lluís Canut durant la intervenció en un programa. A l'esquerra, una imatge amb una representació d'una malaltia

Lluís Canut impacta confessant que pateix aquesta malaltia

Emotiva confessió del gran periodista esportiu català

Pocs dies després que anunciés la seva jubilació i l'adeu de la que ha estat casa seva durant tant temps, el mític periodista especialitzat en esports, Lluís Canut, acaba de compartir una informació molt més esglaiadora.

En una recent entrevista realitzada pel seu company a la casa i igualment reconegut periodista, Albert Om, per al diari Ara, Canut ha anunciat que pateix Parkinson des de fa uns anys: "Fa sis o set anys que em van detectar el Parkinson. Cap al final de l'Efectivament, m'afectava la mobilitat i cada vegada més la parla. Sobretot als dits, cada vegada em costa més escriure a l'ordinador i també em veig amb moltes dificultats amb el mòbil”.

Per al periodista esportiu català de 67 anys, ha resultat molt important mantenir aquesta malaltia en secret, ja que en cas contrari hagués afectat la seva professió, que també és una veritable passió, ja que hauria condicionat mantenir-se en primer pla periodístic: "Si fas pública una cosa d'aquestes, et van apartant i arraconant. Jo no vaig anar per la redacció dient que tenia Parkinson". Unes paraules que honren el compromís i la discreció de Canut, així com el respecte i la humanitat dels seus companys.

Un referent crucial del periodisme esportiu

Lluís Canut ho ha estat tot a la ràdio i la televisió d'aquest país, convertint-se en un dels presentadors més carismàtics de la informació esportiva. La seva energia i un estil molt personal, emfatitzant les seves paraules i remarcant algunes expressions, han servit per guanyar-se una fama de periodista total ben merescuda. Presentador del mític Gol a gol , amb què va dur a terme alguna de les entrevistes més llegendàries de la casa -entre elles la més icònica de les realitzades mai a l'històric president del FC Barcelona, el malaguanyat Josep Lluís Núñez- i creador d'un programa referencial dedicat al món del bàsquet, Basquetmania, Canut és una de les veus més autoritzades del món de l'esport a Catalunya. Els seus comunicats solen ser determinants, ja que el prestigi i els nombrosos contactes de què disposa li permeten accedir a una informació privilegiada, especialment pel que fa al seu estimat Barça.

Cada programa de Lluís Canut ha aconseguit seduir l'audiència, pel to propi que ha sabut incorporar a tots ells, fins i tot en el més recent Vaques sagrades, on ha anat recuperant la figura de mítics jugadors ja inactius. Som molts els que pensem que no hi ha hagut cap narrador millor que Lluís Canut per retransmetre els partits del FC Barcelona, tant pel seu rigor i coneixements, com per la seva contagiosa passió i amor pels colors blaugrana.

Desitgem el millor per a aquest periodista convertit en un veritable mestre de la informació esportiva. Tant de bo que aquesta malaltia no l'aparti definitivament del panorama d'actualitat esportiva del país. Molta força, Lluís!