Muntatge amb una imatge de Raquel Sans durant un informatiu. A l'esquerra, una imatge amb el somni d'una dona

El veritable somni de Raquel Sans a TV3

La prestigiosa periodista catalana comparteix les seves preferències

Poques periodistes de TV3 mantenen un rigor i una professionalitat tan marcada com la de Raquel Sans, magnífica presentadora del Telenotícies migdia de la cadena pública catalana. De fet , és la periodista que més vegades ha presentat les notícies de la cadena en els seus quaranta anys d'història, i ha arribat a la increïble xifra de 5.000 informatius. Ella és el veritable rostre del Telenotícies de TV3.

Molt admirada per l'audiència catalana, Sans transmet una gran convicció en la seva forma d'informar, és una periodista total que estima i devora la seva professió fins als màxims nivells, com va demostrar durant la seva etapa com a Corresponsal de Televisió de Catalunya a Washington, durant el període comprès entre el 2014 i el 2017. No obstant, en una entrevista recent al programa humorístic APM ha sorprès a molts amb unes declaracions en què assegura que, per si ella fos, no seria la presentadora de les notícies, sinó que es dedicaria a una altra funció dins de la casa.

Una experiència que segueix enyorant

A l'entrevista deixa clar que per a ella, l'experiència americana d'aquest període continua sent el veritable punt d'inflexió de la seva carrera, i tot això malgrat el mal moment en què va arribar aquesta possibilitat: "Jo des que soc molt joveneta volia anar a viure als EUA Trucava a la porta de cada director d'Informatius, qui fos perquè anaven canviant, per dir-los 'Hola, si creieu que puc anar a fer de corresponsal a Washington... Ho vaig preguntar quan era soltera i sense compromís i me'l van donar quan tenia parella i dos fills al cap de 15 anys".

Tot i que la majoria de periodistes es prenen les corresponsalies com una etapa concreta, un repte professional que comporta molt sacrifici i compromís, i són coneixedors que la seva vigència sol ser força escassa, la veritat és que Raquel Sans va gaudir tant amb aquesta dedicació que no volia que s'acabés; de fet, li va fer molt de mal quan li van notificar que la seva etapa als EUA ja havia finalitzat. "Jo no hauria tornat. No hauria tornat...".

LA TV ÉS HISTÒRIA: Raquel Sans

Així de clara i contundent s'ha mostrat la prestigiosa periodista barcelonina de 50 anys, que durant un parell d'anys també va exercir com a professora de periodisme a la Universitat Ramon Llull, i convertida definitivament en una de les presències més assídues i intocables de TV3. Ara sabem que, malgrat la seva solvència als Telenotícies, els seus pensaments professionals segueixen a Washington i que, si en depengués, tornaria a la capital nord-americana sense pensar-s'ho dues vegades. Aquest és el seu veritable somni.