El famós i admirat presentador de televisió i reconegut locutor radiofònic català, Llucià Ferrer, mai no ha amagat el seu amor als colors blaugrana del FC Barcelona i a tot el que tingui a veure amb la culerada.
A més, una de les característiques que millor defineixen el carismàtic presentador del concurs de TV3, Atrapa'm si pots, és la seva forma d'opinar lliurement i sense concessions, actuant a partir del dret a la llibertat d'expressió, que està tan mal vista a alguns sectors concrets. Indignat davant una jugada del partit de bàsquet de l'Eurolliga que ha enfrontat recentment el Baskonia de Vitòria contra el Reial Madrid, Llucià Ferrer ha volgut compartir la ràbia que li ha generat aquell instant del partit, en què el jugador blanc Facundo Campazzo ha agredit clarament al jugador nord-americà de l'equip basc, Marcus Howard.
En la repetició de la jugada en qüestió, es pot percebre perfectament la manotada a la cara que infringeix el, ja per si mateix, controvertit jugador argentí del Reial Madrid. El més remarcable del fet, a més del cop que rep el pobre Howard, és la passivitat dels locutors que estan retransmetent el partit per Movistar, restant importància a una jugada inacceptable que només fa que normalitzar les lamentables actituds violentes com aquesta.
Un (anti)esportista molt odiat
La fama precedeix Campazzo i ve de lluny. Ja durant la seva etapa a l'NBA, defensant la samarreta dels Denver Nuggets, es va llaurar nombrosos enemics per la seva lamentable actitud durant els partits i la forma antiesportiva de competir. L'escorta de New Orleans Pelicans, CJ McCollum, va viure un autèntic calvari enfrontant-s'hi: "és un gran jugador, però no el suporto". Un exemple dels records que va deixant per on passa.
El periodista de Manlleu, no s'ha volgut callar i ha publicat un tuit molt contundent amb què ha mostrat el seu malestar en comprovar la impunitat d'aquesta jugada: "Pocs esportistes m'han fet tanta pena com tu. @facucampazzo RATA". Ferrer ha esmentat el jugador directament, l'ha etiquetat i l'ha anomenat "rata". El cas és que Campazzo no només no es va disculpar pel seu desafortunat gest, sinó que ni tan sols va ajudar el jugador agredit a aixecar-se de terra. Un exemple penós del món de l'esport, que gràcies a gestos com el de Llucià Ferrer queden retratats i no s'evaporen com si no hagués passat res. Cal frenar la violència a tots els estaments. L'esport és molt observat pels més joves, i moltes de les actituds dels esportistes són imitades amb total naturalitat, així que una mica més de respecte pel bé de tots, Facu Campazzo.