Jordi Basté als estudis de RAC-1

El missatge de Jordi Basté per fer balanç del 2023 que emociona els seus fans

La publicació de Jordi Basté a Instagram ha tingut molt èxit

És molt habitual que aquests dies les persones facin balanç de l'any i marquin propòsits per a l'Any Nou. Les cares conegudes ho fan a les xarxes socials i els seus seguidors tenen l'oportunitat de conèixer-los una mica millor. És el cas de Jordi Basté. El periodista ha fet una publicació a Instagram amb 9 fotos clau per a ell aquest any. Algunes de tristos, com la mort de sa mare. Altres més alegres com la primera vegada que la seva filla va poder votar o una amb Woody Allen, de qui és gran admirador.

Aquest és el text: "2023. El resum: La vida. La mare que se'n va, la petita que es fa gran, la felicitat dels que tornen i no haurien d'haver marxat, l'últim cigar (esperem), la foto del primer contracte amb la ràdio, Woody torna a Barcelona, ​​el primer vot de la més gran, el terratrèmol de Turquia amb un pare trinxat i l'amor per la Carme i els seus records Que el 2024 sigui un gran any per a tots".

La publicació de Basté s'ha omplert de molts comentaris positius. Un del protagonista d'una de les fotos, el raper Valtonyc . "Gràcies per acompanyar-nos cada matí a molts de nosaltres d'aquesta manera teva tan especial! abraçada", ha assegurat.

Altres més anònims com:"Jordi molt bon any nou 2024!!! Em va fer companyia tot l'any, sóc una gran fan vostra!!! A seguir, que ens faci molt feliços!!! Ets un gran, Jordi Baste".

El periodista català és un dels més estimats per la seva professionalitat i per la seva manera de ser

Jordi Basté va començar la seva carrera a Catalunya Ràdio, on va treballar durant 22 anys. Durant el seu temps en aquesta emissora, va col·laborar a les retransmissions de futbol amb el mític Joaquim Maria Puyal i també es va encarregar de les retransmissions de bàsquet. A més, va presentar el programa 'La jornada' els diumenges a la tarda i el programa esportiu nocturn 'No ho diguis a ningú'.

El 2004, Basté va deixar Catalunya Ràdio per desacords amb la nova directora i es va unir a RAC1. Aquí va ser presentador en cap d'esports i presentador del programa esportiu nocturn 'Tu diràs'. El 2007, va prendre una de les decisions més importants de la seva carrera en reemplaçar Xavier Bosch al capdavant d'El món a RAC 1, deixant el càrrec de cap d'esports.

Aquest canvi va marcar una transició del seu enfocament actualment esportiva a un format més ampli de programa de ràdio. Sota el seu lideratge, 'El món a RAC 1' ha triplicat la seva audiència i ha esdevingut el programa de ràdio més escoltat a Catalunya . Tota una fita si tenim en compte que la ràdio pública sempre ha estat molt potent.

Jordi Basté conversa con los suscriptores de 'La Vanguardia'

A la televisió, Basté va treballar com a redactor del programa Bàsquetmania a TV3 i va ser codirector i presentador de Gol a gol a Canal 33. Des del 2011, col·labora cada dilluns al programa 8 al dia de 8TV. El 2019, va tornar a TV3 per presentar un programa de ciència i tecnologia anomenat "No pot ser". Pel que fa al seu treball en premsa escrita, ha publicat articles a El 9, Avui, El Mundo Deportivo i La Vanguardia. Basté també és autor de diversos llibres, incloent "L'esport als Matins de Catalunya Ràdio" (1997), "El Barça del canvi. Una cronologia personal" (2007), "Crisi, mentides i grans oportunitats" (2009), " En efectiu o amb targeta” (2010) i “Sapigueu que...” (2011).

Al llarg de la seva carrera, Jordi Basté ha rebut premis de tota mena, incloent-hi el Premi Ràdio Associació a la innovació el 2005, el Premi Nacional de Ràdio atorgat per la Generalitat de Catalunya el 2010, el Premi Protagonistes de comunicació el 2010, el Premi Ondas de radio per la seva trajectòria professional el 2012, i el Premi Rei d'Espanya de Periodisme a la Categoria Radio el 2016 per l'especial Atemptats de París. A més, el 2018 va ser guardonat amb el Premi Ondas al millor presentador radiofònic.