Muntatge amb una imatge de Jacob Torres recitant un poema. A la dreta una imatge amb un ou de xocolata

Jacob Torres, Jeroni de 'Com si fos ahir': La mona a la filla d'un conegut actor

L'amistat entre dos actors s'entreveu amb el lliurament de la Mona de Pasqua

“Tenim un Godfather que no falla”. Aquest és el text del tuit publicat per l'actor Josep Julien en referència al padrí de la seva filla, el també actor Jacob Torres, que ha acompanyat amb una fotografia del passat i una actual, on repeteix el ritual del lliurament de la mona .

Famós per interpretar el Jeroni de Com si fos ahir , en aquesta reeixida sèrie diària de la sobretaula de TV3, en què comparteix protagonisme juntament amb un important repartiment d'actors, entre els quals hi ha Eduard Farelo, Sílvia Bel, Montse Germán i Àurea Márquez .

Actors i amics

Jacob Torres (51 anys) i Josep Julien (58 anys), han coincidit en més d'una ocasió durant les seves intervencions en altres sèries produïdes per la televisió pública catalana ; concretament a la citada Com si fos ahir , però també a Ventdelplà , El cor de la ciutat i Benvinguts a la família . De les seves participacions en comú en aquestes sèries va sorgir una important amistat entre tots dos, fins al punt que Torres es convertís en el padrí de la filla de Julien.

Tot i que la major part de la trajectòria audiovisual de Jacob Torres s'ha desenvolupat a través de la petita pantalla, també ha participat en pel·lícules com Salvador (Puig Antich) , de Manuel Huerga (2006); A prop del teu cas , d'Eduard Cortés (2016); i la més recent, La nena de la comunió , de Víctor Garcia (2022).

Amb una llarga trajectòria a televisió i cinema, a Josep Julien ho hem vist en pel·lícules com Anita no perd el tren , de Ventura Pons (2001), Atraco a las 3… y media, de Raúl Marchand Sánchez (2003); Mala uva, de Javier Domingo (2004) i Born, de Claudio Zulian (2014). Sovint se l'identifica més més com un rostre habitual de nombroses sèries i no només de TV3, ja que també va estar present a Cuéntame cómo pasó, Amor en tiempos revueltos i El ministerio del tiempo .

Julien és un actor compromès amb la seva professió i amb un esperit altruista, que l'ha portat a compartir reflexions al compte de X (Twitter), alguna d'elles tan interessant com en què mostrava la seva preocupació per l'audiència més veterana: "Un suggeriment a la nostra TV. Penso en tants iaios davant la tele sense plataformes de pagament. I aprofitar per programar una bona quantitat de cinema clàssic? Potser presentat per algun dels nostres cinèfils de capçalera? Potser amb debat posterior? A l’antiga. Com ho veieu?".

Julien i Torres són dos actors de caràcter, que han demostrat la seva solvència per encaixar bé en personatges de tota mena. Una professió que els ha acostat com a persones, naixent aquesta llarga amistat que ha estat exemplificada mitjançant una tradició tan significativa com el lliurament de la Mona de Pasqua .