Muntatge amb una imatge de Helena Garcia Melero a un plató de TV3. A banda i banda, i dins d'un cercle, les actrius Mercè Montalà i Irene Montalà

La forta discussió d'Irene Montalà amb la seva mare que ho va canviar tot: La Melero flipa

L'actriu ha estat entrevistada per Helena Garcia Melero

Les telenovel·les de sobretaula són un dels vaixells insígnia de TV3. Quan la televisió pública catalana va iniciar les seves emissions el 1983 va preferir comprar productes ja fets als Estats Units. Sèries de molta estirada i amb actors molt coneguts que van ser tot un èxit d'audiència. Dallas va provocar sensació a la Catalunya dels 80. També sèries diàries com Neighbours (Veïns), van tenir cert èxit a TV3. No va ser fins als anys 90 que es va estrenar la primera feta per la cadena. Hi va haver un antecedent previ, 'la Granja', però no es pot considerar exactament una novel·la de sobretaula.

La primera va ser Poblenou

Va causar sensació. Share de més del 40% en molts capítols. Només superada per una altra sèrie mítica, 'NIssaga de Poder'. Al Poblenou va debutar Irene Montalà. Interpretava la Julia, la parella del Ferran (Joel Joan). Tenia només 17 anys. Recentment la Irene ha estat entrevistada per Helena Garcia Melero i ha donat alguns detalls desconeguts de com va ser el seu debut com a actriu.

"Per mi Poble Nou va ser un canvi de vida de veritat. Jo no havia fet càstings, no estudiava interpretació, era una salvatge, vaig tenir una crisi familiar brutal. Estava a la Rambla, davant del Liceu, demanant diners, per burra, per adolescent boja ”, ha assegurat l'actriu. L'entrevistadora no s'ho creia. Amb el seu to habitual i posant els ulls com a plats afirmava: "Què dius ara?".

Irene Montalà seguia explicant la història: "Em vaig escapar de casa i vaig estar una setmana fora. Un dia va passar Júlia, filla de Pep Armengol, dire de càsting de TV3, i la seva mare, Lluïsa Castells. Júlia, cada vegada que passava per allà, em veia i somreia, es tornava boja. Cada dia paraven.I un dia la Lluïsa li va dir al Pep: "Hi ha una noia a baix a la qual podríeu fer el càsting, perquè és perfecta. Vaig venir a TV3 sense DNI ni res a fer un càsting".

La resta és coneguda. Després del Poblenou ha participat en pel·lícules com "Fausto 5.0" (2001). Ha tingut papers recurrents en sèries com "El internado" "Cuéntame cómo pasó" i "El barco". A TV3 ha participat en sèries com “Mar de fons” o “Mirall trencat”. A més, la seva actuació a "Nubes de verano" li va valer el Premi Cartellera Túria a l'actriu revelació el 2004. Montalà també ha treballat en teatre i va rebre més reconeixements pel seu treball en sèries de televisió. La formació inclou estudis d'interpretació, ball i cant, i domina idiomes com el català, el castellà, l'anglès i el francès.

Qui és la mare d'Irene Montalà?

En part va ser “gràcies” a una forta baralla amb la seva mare que Irene Montalà es va fer actriu. El porta a la sang. Mercè Montalà, la seva mare, també s'hi dedica. Ha participat en sèries de TV3 com El cor de la ciutat o Nissaga de Poder i també en altres d'àmbit estatal com El Príncipe. A molts els sonarà la veu ja que també es dedica a doblar actrius internacionals com Julia Roberts, Michelle Pfeiffer i Emma Thompson.